Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

“ΓΟΡΓΟΝΕΣ & ΜΑΓΚΕΣ” ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΝΑ ΤΡΑΚΟΥ

 


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ/ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2024

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος και ιδιαίτερα τα τραγούδια του, συντροφεύουν  πάντα τη ζωή μας. Πόσοι δεν έχουμε συνδέσει στιγμές μας με την Αλίκη τη Ζωίτσα, το Δημήτρη, τη Τζένη σε ρόλους υπέροχους και διαχρονικούς με την συνοδεία των  τραγουδιών του Μίμη Πλέσσα, του Μάνου Χατζηδάκη, του Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και λαϊκότερων συνθετών όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μανώλης Χιώτης και τόσοι άλλοι.



Τραγούδια και ήχοι από μια άλλη εποχή, γεμάτη μυρωδιές και  απέραντη αθωότητα! Τραγούδια συνθετών που ακολουθούν τη ζωή μας πλημμυρίζουν μνήμες και δροσερές αναμνήσεις.

Μια συλλογή τραγουδιών που μέσα από το προσωπικό πρίσμα των  εκτελεστών της παράστασης μας μεταφέρουν στην Αθήνα μιας παλαιότερης εποχής και επιχειρούν να μας θυμίσουν την εποχή του Αθάνατου Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η Τίνα Τράκου, με την πολύχρονη εμπειρία  της στο χώρο της μουσικής, με σπουδές φωνητικής και ακορντεόν στο Εθνικό Ωδείο, συμμετοχές σε μουσικοθεατρικές θεματικές παραστάσεις, επιτυχημένα μουσικά σχήματα, τηλεοπτικά σήριαλ και δισκογραφικές δουλειές, με την συμμετοχή του Νίκου Κρητικού με σπουδαίες συνεργασίες με Μ. Πλέσσα, Γ.Χατζηνάσιο, Χ.Νικολόπουλο και πολλούς άλλους  με μια σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα και με μία πορεία γεμάτη σεβασμό στην ελληνική μουσική με την καλλιτεχνική καθοδήγηση του μαέστρου κ συνθέτη  Νίκου Παπαδόπουλο, θα μας οδηγήσουν σ αυτήν την ανέμελη και ξέγνοιαστη  εποχή,  στα σοκάκια της παλιάς Αθήνας, στην εποχή που τα τραγούδια είχαν μελωδία και στίχο που άγγιζε τις ψυχές των ανθρώπων.



ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μαζί της σε αυτό το μουσικό καλοκαιρινό ταξίδι και ο Οργανισμός Who is Who International Academy & Awards (WIWIAA), ένας διεθνής Θεσμός φιλίας, ενότητας και εθελοντισμού και παράλληλα μια κοινωνική επιχείρηση με στόχο οι δράσεις της να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας - Social Impact, τόσο για τα ίδια τα μέλη της, τους φίλους και τα παιδιά των μελών. Έχει καθιερωθεί, εκτός από τις πολυετείς Εκδόσεις και με τα Who is Who International Awards – Ετήσια Διεθνή Βραβεία, ένα διεθνές δίκτυο ισχυρών παγκόσμιων και επιδραστικών Προσωπικοτήτων!

Οι δράσεις της συνδυάζουν τον πολιτισμό με την επικοινωνία, την επαγγελματική δραστηριότητα με την εταιρική κοινωνική ευθύνη!

Ελάτε να μας απολαύσετε στις εξής ημερομηνίες:

2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες εμφανίσεις!

Για μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ με ειρήνη & δικαιοσύνη, χωρίς ανισότητες και κοινωνικές διακρίσεις!

Μία ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ όπου τα μέλη της κτίζουν και υπηρετούν την Ιδέα της Αριστείας χωρίς σύνορα!

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΤΊΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ!»

Βιογραφικό

Ο Νίκος Κρητικός είναι ένας σπουδαίος ερμηνευτής της γενιάς του με σπουδαίες συνεργασίες με Μ. Πλέσσα, Γ. Χατζηνάσιο, Χ. Νικολόπουλο και πολλούς άλλους  με μια σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα και με μία πορεία γεμάτη σεβασμό στην ελληνική μουσική. Έχει υπηρετήσει το καλό ελληνικό τραγούδι και συνεχίζει να παρουσιάζει αξιόλογες δουλειές σε ιδιαίτερους χώρους.


ΤΙΝΑ ΤΡΑΚΟΥ

Η Τίνα Τράκου  γεννήθηκε στην Αθήνα με ρίζες από την Λοκρίδα και την Αχαϊκή πρωτεύουσα την Πάτρα. Από νωρίς έδειξε το ταλέντο της στη μουσική και τις ικανότητές της στο τραγούδι .Με  την  στήριξη της οικογένειά της ,ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές μαθαίνοντας ακορντεόν και πιάνο, ενώ παρακολουθούσε θεωρητικά μαθήματα μουσικής (σολφεζ). Τελειώνοντας το γυμνάσιο είχε στα χέρια της μουσικά εφόδια και ένα πτυχίο αρμονίας, αλλά η αγάπη για την μουσική δεν σταμάτησε εκεί. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με εξαιρετικούς δασκάλους στο Εθνικό Ωδείο, από το οποίο αποφοίτησε με Άριστα. Παρακολούθησε την ρεμπέτικη σκηνή, μελετώντας τη με μεγάλη έφεση και τελειώνοντας το Λύκειο, αφού περνάει Νομική στην Κομοτηνή, αποφασίζει πως την ενδιαφέρει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο της μουσικής.

 Η Τίνα Τράκου μας έχει συστηθεί εδώ και πολλά χρόνια στα καλλιτεχνικά δρώμενα με πολλές και καλές δισκογραφικές δουλειές, με παρουσίες στην τηλεόραση, σε σήριαλ αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις. Το 2000 συμμετέχει σε μια μεγάλη παραγωγή με αρχοντορεμπέτικα, 10 κασετίνες με τραγούδια που ταξιδεύουν σε Ελλάδα και Εξωτερικό, τα οποία μετράνε πωλήσεις αλλά και εκκατομύρια views στο you tube.

Από το 2004 κυκλοφορεί τρεις ολοκληρωμένες προσωπικές δισκογραφικές με συνθέτες και στιχουργούς της γενιάς της,η φωνή της ντύνει μουσικά επιτυχημένα σήριαλ της τηλεόρασης και παράλληλα παρουσιάζει τις δουλειές σε χώρους εντός και εκτός Ελλάδας. Ρομαντική, ονειροπόλα, εξαιρετικά επίμονη και κοπιαστικά υπομονετική, με περίσσιο θάρρος και θράσος, δημιουργικό και καθόλου επιθετικό, ανακαλύπτει νέους ορίζοντες, που της επιτρέπουν να διοχετεύει την άσβεστη επιθυμία της για ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό αποτύπωμα.

 Έχει δημιουργήσει μια εταιρείας ΑΡΩΓΉΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Κ ΚΑΡΚΙΝΟ (ΔΩΣΕ ΖΩΗ-ΒΗΜΑ ΖΩΗΣ) με σκοπό η τέχνη, το τραγούδι, η μουσική της γενικότερα, να μπορέσουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη υλική αλλά κυρίως ψυχολογική.

Ο σύλλογος με την δική της συνεχή προσπάθεια και με ιδίους πόρους πραγματοποιεί θεματικές συναυλίες, τις οποίες σκέφτεται και υλοποιεί  μαζί  με μια ομάδα δέκα ανθρώπων (μουσικών κ ηχοληπτών)   με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών και των οικογενειών τους μέσα από την λυτρωτική επαφή με την μουσική και το κοινό. Δήμοι και Περιφέρειες έχουν στηρίξει θεαματικά την προσπάθεια αυτή και ελπίζει πως κάθε χρόνο τα πράγματα θα γίνονται και καλύτερα.

Η σκέψη μου ήταν, πως η τέχνη μου, ούσα μουσικός και ερμηνεύτρια μπορεί να σταθεί σαν αρωγός σε αυτούς τους ανθρώπους ,να τους δώσει οικονομική στήριξη αλλά κυρίως να τους αντιμετωπίσει σαν ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Στις συναυλίες μου συμμετέχουν ΑΜεΑ, κάνουν πρόβες, καλούνται να υπακούν σε αυτά που θέλει ο μαέστρος, να έρχονται στην ώρα τους και να κάνουν ό,τι και οι υπόλοιποι της παρέας γιατί εμείς βλέπουμε ανθρώπους που διψάνε για ζωή, τραγούδι, θέατρο, μουσική και ψυχική ανάταση

Τo 2022 κυκλοφορεί νέο τραγούδι με ιδιαίτερη οπτική προβολή, στο οποίο συμμετέχουν ΑΜΕΑ και τα απο το τραγούδι στηρίζουν οικογένειες στον αγώνα τους να έχουν τα παιδιά τους μια αξιοπρεπή ζωή.

 Τραγουδάει με παραπάνω χαρά, γιατί όσοι βρίσκονται στις συναυλίες της, φεύγουν με την ικανοποίηση, πως έγιναν ο κρίκος στην μεγάλη αλυσίδα που λέγεται φιλανθρωπία.

Η φιλανθρωπία δεν είναι πράξη καλοσύνης, είναι η πεποίθηση πως στα δύσκολα μπορείς να απλώσεις το χέρι σου σε αυτόν που σε χρειάζεται και να γίνεις η ελπίδα του, το στήριγμά του.

Για την δουλειά της και την παρουσία της στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου έχει μιλήσει αμέτρητες φορές ο τύπος και η τηλεόραση δίνοντας της βήμα να επικοινωνεί το μότο της..

Η τέχνη αρωγός στην φιλανθρωπία.