Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ιωάννινα: Με επιτυχία το Φεστιβάλ «Το Κοινό μας Σπίτι»

 


Ο Δήμος Ιωαννιτών με την υποστήριξη του ΔΟΜ στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, όπως και σε συνεργασία με φορείς της Αστικής Ομάδας Εργασίας, φορείς και σωματεία της πόλης μας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποίησαν με επιτυχία το απόγευμα της Πέμπτης το Ανοιχτό Φεστιβάλ «Το Κοινό μας Σπίτι» στην πόλη των Ιωαννίνων με αφορμή την ημέρα του Πρόσφυγα και στα πλαίσια του πολιτιστικού φεστιβάλ «Refugee Week Greece 2024».

Όλες οι δράσεις είχαν επίκεντρο τον άνθρωπο με διαδραστικά αθλητικά, επιτραπέζια παιχνίδια, εικαστικά και μουσικοχορευτικά εργαστήρια όπου συμμετείχαν γηγενείς, πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στην πόλη των Ιωάννινων.

Στο πλαίσιο της μαζικής συμμετοχής του κόσμου δόθηκε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ενίσχυσης της κοινωνικής ένταξης και συνοχής στην πόλη των Ιωαννίνων.

Την διοργάνωση υποστήριξαν με δράσεις τα Παιδικά χωριά SOS, Intersos Hellas, SolidarityNow, Aρσις Κουν, DRC, SecondTree, ICSD, Κέντρο Νέων Ηπείρου όπως και ο Αθλητικός Σύλλογος Petanque Ιωαννίνων, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το Βιωματικό εργαστήρι Ρυθμικής.

«Η ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών στην τοπική κοινωνία αποτελεί μια σημαντική διαδικασία που προάγει την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε άτομο, ανεξαρτήτως της καταγωγής του, έχει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια και να συμβάλλει θετικά στην κοινότητα. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια πιο δίκαιη και ανθρωποκεντρική κοινωνία, όπου κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να ζήσει μια ζωή γεμάτη ευκαιρίες και ελπίδα», δήλωσε με αφορμή την πραγματοποίηση της εκδήλωσης η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας, Σοφία Μαρκούλα.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/