Στο ΔΝΤ υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι αποφεύγουν να εμπλέκονται σε θέματα του ιδιωτικού τομέα και προσθέτουν ότι η ειδικότητα του είναι ο δημόσιος τομέας.
«Έχουμε μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και πόσο κάποια στοιχεία στη δομή του (κράτους) αποτελούν τροχοπέδη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Και (είπαμε) ότι αυτό οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας, οπότε κάτι πρέπει να συμβεί σε αυτό το μέτωπο (όπως και στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών -δεν είναι όλα θέματα που αφορούν την εργασία αυτή καθ' αυτή) . Στο πλαίσιο αυτό, και συγκεκριμένα για τον 13ο και τον 14ο μισθούς, «η αίσθηση του ΔΝΤ είναι ότι αυτή είναι μια πτυχή της ελληνικής αγοράς εργασίας, που είναι διαφορετική από τις προσεγγίσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσουν οι κοινωνικοί εταίροι στην Ελλάδα, παράλληλα με άλλες δυσκαμψίες της αγοράς εργασίας».
Αντίθετα, το Ταμείο έχει την άποψη για τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές «για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα είναι αναγκαίο να γίνουν μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ». Οι πηγές αναφέρθηκαν ειδικά σε περικοπές μισθών και επιδομάτων και τόνισαν πως «μόνο με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις αυτές θα γίνουν ανταγωνιστικές και θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών».
ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr