Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ο δήμος Ιωαννιτών προχώρησε σε γενναία επιδότηση του φοιτητικού εισιτηρίου

 


Ο Δήμος Ιωαννιτών με απόφαση του δημοτικού συμβούλιου προχώρησε στην υπογραφή νέας σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, η οποία στοχεύει στη διευκόλυνση της μετακίνησης όλων των φοιτητών της πόλης.

Με τη νέα σύμβαση, όλοι οι φοιτητές, θα έχουν πλέον πρόσβαση σε επιδοτούμενες μηνιαίες κάρτες μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, η τιμή της μηνιαίας κάρτας από 35 ευρώ μειώνεται σε 20 ευρώ, προσφέροντας σημαντική οικονομική ελάφρυνση για τους φοιτητές, ενισχύοντας έτσι τη φοιτητική κοινότητα και βελτιώνοντας την προσβασιμότητά της στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και σε όλες τις μετακινήσεις εντός της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με την αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γεωργία Γιώτη και τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Στέφανο Μουστακλή, έκανε λόγο για την πιο γενναία επιδότηση δήμου στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες πόλεις που φιλοξενούν πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής μου με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεσμεύτηκα ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να στηρίξει τους φοιτητές και να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών φοίτησής τους, ώστε το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να καταστεί πιο ελκυστικό για νέους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, είναι διαρκής και αναμένεται να εμπλουτιστεί περαιτέρω στο μέλλον, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της φοιτητικής εμπειρίας και της ποιότητας ζωής στην πόλη.

«Στις αρχές του Οκτωβρίου έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, όπως συμφωνήσαμε με την κυρία Πρύτανη, η οποία εντάσσεται κι αυτή στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας, της διασύνδεσης του πανεπιστημίου με την πόλη, αλλά και της έμπρακτης στήριξης του Ανώτερου Εκπαιδευτικού μας Ιδρύματος από το δήμο Ιωαννιτών.

Είμαστε στην αρχή μιας συνεργασίας η οποία είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει προς όφελος όλων μας.

Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή να ενισχύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους φοιτητές μας για να έχουμε μια στοιβαρή φοιτητική κοινότητα στα Γιάννενα η οποία αποδίδει πολλαπλά οφέλη στην πόλη», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Από την μεριά της η κ. Γιώτη έκανε λόγο για μια διαπραγμάτευση με αίσιο αποτέλεσμα, ενώ δεσμεύτηκε και για άλλες πρωτοβουλίες εκ μέρους του δήμου με στόχο την αρωγή του φοιτητικού πληθυσμού των Ιωαννίνων.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το αίσιο τέλος αυτών των διαπραγματεύσεων που είχαν σαν αποτέλεσμα όχι μόνο τη σημαντική μείωση της μηνιαίας κάρτας αλλά και τη διεύρυνσή της για όλους τους φοιτητές και όχι μόνο για τους εστιακούς όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Είναι ένα βήμα για την στήριξη του φοιτητικού πληθυσμού των Ιωαννίνων και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κι άλλα με έμφαση στην φοιτητική κατοικία», είπε μεταξύ άλλων η κ. Γιώτη

Τέλος ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων τόνισε: «Ευχαριστώ προσωπικά το δήμαρχο και την αντιδήμαρχο καθώς και όλο το δημοτικό συμβούλιο για την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν. Πρόκειται για μια γενναία πράξη η οποία απέδειξε πως δήμος και Αστικό ΚΤΕΛ έκαναν ότι υποσχέθηκαν για να στηρίξουν το πανεπιστήμιο και τους φοιτητές μας. Ελπίζω το δρόμο αυτό να τον ακολουθήσουν κι άλλοι φορείς για να πάψουμε να βλέπουμε συνεχώς μειώσεις στον φοιτητικό πληθυσμό».

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/