Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για νέους με μισθό 830 ευρώ από την Τρίτη 4 Ιουνίου

 


Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 εκτός απροόπτου αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του νέου προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 25.000 ανέργων, νέων ηλικίας 18- 29 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ που θα υλοποιήσει η ΔΥΠΑ.

Tο πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 7 μηνών και οι ωφελούμενοι θα απασχολούνται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, λαμβάνοντας από τη ΔΥΠΑ τον κατώτατο μισθό 830 ευρώ μηνιαίως και την αντίστοιχη αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Ακόμη για τον χρόνο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα υπάγονται στη μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι θα λάβουν:

μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό

αναλογία δώρων εορτών

αναλογία επιδόματος αδείας

μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ

Η δράση περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας έως 25.000 άνεργων νέων και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοιχτού τύπου προγραμμάτων (open framework model), δηλαδή θα παραμείνει ανοιχτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου

 


Συνολικά 96.529.286 ευρώ θα καταβληθούν σε 106.596 δικαιούχους, από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ανακοίνωσή του:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ, από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου 2024, θα καταβληθούν 12.800.000 ευρώ σε 750 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

- Στις 5 Ιουνίου, θα καταβληθούν 13.286.320 ευρώ σε 31.336 δικαιούχους για επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος και για έξοδα κηδείας.

- Στις 3 Ιουνίου, θα καταβληθούν 350.000 ευρώ σε 450 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

- Στις 3 Ιουνίου, θα καταβληθούν 592.966 ευρώ σε 182 δικαιούχους για την πληρωμή αναδρομικών, λόγω αυξημένου επασφαλίστρου σε συνταξιούχους του τέως ΤΣΠ-ΑΤΕ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν 23 εκατ. ευρώ σε 42.000 δικαιούχους για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα, 22 εκατ. ευρώ σε 21.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, 12 εκατ. ευρώ σε 140 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου», 1,5 εκατ. ευρώ σε 738 δικαιούχους του προγράμματος «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» και 11 εκατ. ευρώ σε 10.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Τέλειο χαμόγελο: Πώς θα το αποκτήσετε;

 


Τη σημασία του τέλειου χαμόγελου γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι διάσημοι που επενδύουν πολλά στην απόκτηση και τη διατήρησή του. Τα δόντια είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχει κανείς σ΄ ένα πρόσωπο που χαμογελά και το χαμόγελο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή αλλά και στην ψυχοσωματική υγεία.
«Η πρόοδος στην οδοντιατρική είναι τέτοια ώστε όλοι πλέον, μπορούν να αποκτήσουν ένα λαμπερό και ελκυστικό χαμόγελο», λέει
η κ. Δέσποινα Κωστομοίρη, Χειρουργός Οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική και  εξηγεί ποιες συνήθειες και αισθητικές παρεμβάσεις μπορούν πραγματικά να κάνουν “lifting” στο χαμόγελο.

1.Σωστή περιποίηση: Συνίσταται σε καθημερινό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος και σε τακτικό καθαρισμό στο οδοντιατρείο όπου αφαιρούνται εκτός από την πέτρα και οι χρωστικές που συσσωρεύονται στα δόντια. Αν έχετε δόντια, χωρίς θεραπευτικά προβλήματα, ο καθαρισμός στο οδοντιατρείο πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες. Αν έχετε προβλήματα, η συχνότητα των επισκέψεων καθορίζεται από τον οδοντίατρό σας. Ο εξαμηνιαίος καθαρισμός και το καθημερινό βούρτσισμα αποτελούν προϋπόθεση για την πρόληψη της ουλίτιδας, η οποία είναι φλεγμονή των ούλων με αιμορραγία (στη διάρκεια του βουρτσίσματος ή αυτόματα). Η παραμελημένη ουλίτιδα έχει ως συνέπεια την ανάπτυξη περιοδοντίτιδας, η οποία προκαλεί αιμορραγία αλλά και απώλεια οστού και πιθανή μετακίνηση των δοντιών. Στον εξαμηνιαίο επανέλεγχο γίνεται ταυτόχρονα διάγνωση τυχόν θεραπευτικών προβλημάτων, τα οποία πρέπει να αποκαθίστανται άμεσα για την υγεία του στόματος και την διατήρηση ενός ωραίου χαμόγελου.

Tα HealthSpot του HHG στο δίκτυο των συνεργαζόμενων κέντρων της Εθνικής Ασφαλιστικής

 


Οι ασφαλισμένοι με Ομαδικό ασφαλιστήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής θα έχουν πρόσβαση στο Δίκτυο των Διαγνωστικών Κέντρων HealthSpot του Ομίλου HHG καθώς και σε Κλινικές του. 

Σε μια σημαντική συνεργασία προχώρησαν τα HealthSpot του Ομίλου Hellenic HealthCare Group (ΗΗG) με την Εθνική Ασφαλιστική καθώς εντάχθηκαν στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα της. Πλέον, οι ασφαλισμένοι με ομαδικό συμβόλαιο υγείας θα μπορούν να εξυπηρετούνται στο Δίκτυο των Διαγνωστικών Κέντρων HealthSpot, λαμβάνοντας υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας από άριστα καταρτισμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και με τον πιο εξελιγμένο εξοπλισμό, με το κύρος του μεγαλύτερου Ομίλου υγείας στην Ελλάδα.

Στο Δίκτυο των Διαγνωστικών Κέντρων HealthSpot σε Αττική, Μύκονο και Σαντορίνη, ανήκουν και τα Πlaton Δiagnosis που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και την Αττική, καθώς και τα Diagnosi Creta InterClinic στην Κρήτη. Εκτός από τα διαγνωστικά Κέντρα, οι ασφαλισμένοι έχουν πρόσβαση και στα  εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ίδιου Ομίλου Metropolitan Hospital, Mητέρα, Metropolitan General, Λητώ, Creta InterClinic, City Hospital στην Καλαμάτα, τα οποία -για την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων- αποτελούν μέρος του Δικτύου HealthSpot.

Για το Δίκτυο HealthSpot, η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την ενδυνάμωση μιας στρατηγικής σχέσης με την Εθνική Ασφαλιστική, ώστε ένα ευρύ μερίδιο ασφαλισμένων να επωφελείται από κορυφαίες υπηρεσίες υγείας. Άριστα καταρτισμένοι ιατροί, άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, υπερσύγχρονες υποδομές και τεχνολογία αιχμής θα βρίσκονται πλέον στη διάθεση των ασφαλισμένων της Εθνικής Ασφαλιστικής για κάθε ιατρική τους ανάγκη.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Λευτέρη Γκλίναβου

 


Η Περιφερειακή μας Παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λευτέρη Γκλίναβου.

 Πολύπλευρη προσωπικότητα, άνθρωπος ευγενής και εργατικός με ήθος ξεχωριστό, υπηρέτησε με πάθος τις ιδέες του στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του.

Σπουδαία είναι συνεισφορά του ως επιχειρηματίας και επιστήμονας, αφού άνοιξε σημαντικούς ορίζοντες στην αμπελουργία και την οινολογία για τον τόπο μας.

Α.Ο. Αμπελόκηποι-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 3-0


 *Ο Α.Ο. Αμπελόκηποι πανηγυρίζουν από σήμερα  την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' Ερασιτεχνικής καθώς επικράτησαν της  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με 3-0 για την 35η αγωνιστική της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής και εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση της κατηγορίας.

Ο Α.Ο. Αμπελόκηποι άνοιξαν  στο σκορ στο 8΄  με κεφαλιά Βλαχόπουλου.

Στο 25΄ ο Βλαχόπουλος, με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Ο Μάντζαρης στο 60΄ με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΑΟ Αμπελόκηποι (Μανώλης Σκούφαλης):

Αθανασόπουλος, Γαλάνης, Χαρίτος, Παργινός, Παπαλάμπρης (Παπάζης 76΄), Οικονόμου, Χαχούλης (Παππάς 76΄), Τέλιος (Ζαφείρης 73΄), Βλαχόπουλος, Τσάνης, Μάντζαρης (Ντίνος 64΄).

ΑΕΔ Πωγωνάτος (Παναγιώτης Κάππης):

Μπαλατζίας, Γαλανός (Χήτος 51΄), Κώστας Κ., Κώστας Α., Μυριούνης, Ντέτσικας (Κάππης 78΄), Μπάγιας (Τσίτος 68΄), Σπανός (Τσουμάνης 46΄), Τσίος, Μπαλατζία, Ζενέλης. 

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ   ΚΟΣΜΗΡΑΣ 0-0

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3-0

Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 7-3

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ 1-4

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3-1

Κυριακή  2 Ιουνίου 2024

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (18:00)

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (18:00)      

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ  (18:00)

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ (18:00)

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (18:00)

Άρτα: Ταυτοποιήθηκαν ημεδαπός και ημεδαπή, για κλοπή και απόπειρα κλοπής από το παγκάρι εκκλησίας

 


Ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα κλοπής, που έγιναν την 15/05/2024.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι διέρρηξαν δύο ναούς σε διαφορετικά χωριά της Άρτας, αφαιρώντας στην μία περίπτωση από αυτές μικρό χρηματικό ποσό από το παγκάρι.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά: Ημερήσια εκδρομή στο Μεσολόγγι, το Σάββατο 15 Ιουνίου

 


Ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά προγραμματίζει ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στο Μεσολόγγι.

Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει τη συμμετοχή του στα παρακάτω τηλέφωνα:

Νάση Μαρία: 6942 431541

Καρέτσου Σοφία: 6946 676777

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμμετέχει ικανός αριθμός εκδρομέων.

Δηλώστε λοιπόν τη θέση σας το συντομότερο δυνατό για να προγραμματίσουμε την εκδρομή μας.

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για την απώλεια του πρώην βουλευτή και δημάρχου Ιωαννίνων Λευτέρη Γκλίναβου

 


Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,  Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τη θλίψη του για την εκδημία του πρώην βουλευτή και δημάρχου Ιωαννίνων Λευτέρη Γκλίναβου.

Ο κ. Κ. Τασούλας δήλωσε:

«Με αισθήματα ιδιαίτερής θλίψης πληροφορήθηκα την απώλεια του πολύ αγαπητού σε όλους μας Λευτέρη Γκλίναβου, κορυφαίου οινολόγου αλλά και πολιτικού που υπηρέτησε αποτελεσματικά και με αξιοπρέπεια τόσο τον Κοινοβουλευτισμό, όσο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα, ως βουλευτής και δήμαρχος.

 Είχε πάντα βάσιμη πίστη στις προοπτικές του τόπου μας, γι’ αυτό και οι σπουδές του, η επιστημονική του ειδίκευση και η πρωτοποριακή επιχειρηματική του δράση με το ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ ανέδειξαν με το παραπάνω αυτή την προοπτική, ιδιαίτερα μάλιστα τις δυνατότητες της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας, όπου και το μακρινό πλέον 1978, πριν 46 χρόνια δηλαδή, ξεκινάει με αγάπη, μεράκι και γνώση την αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου. Αλλά και ως βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, το 1985 και το 1990 και δήμαρχος Ιωαννιτών το 1994, έδωσε το παράδειγμα ενός αποδοτικού, πολιτισμένου και υπεύθυνου αιρετού εκπροσώπου του λαού των Ιωαννίνων.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποχαιρετά τον πρόεδρό του (2006) Λευτέρη Γκλίναβο

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Λευτέρη Γκλίβανου για την απώλειά του.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει πρόεδρος της ομάδας το 2006.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Συλλυπητήρια της Μερόπης Τζούφη για την απώλεια του Λευτέρη Γκλίναβου

 


 Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια του πρώην δημάρχου Λευτέρη Γκλίναβου στην οικογένεια και στους αγαπημένους του ανθρώπους. Ήταν πρωτοπόρος στη δουλειά του, προσφέροντας διαχρονικά στη μικρή μας πόλη και ξεχωρίζοντας για την ευγένεια και το ήθος του.

Καλό ταξίδι!

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ

Το ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων αποχαιρετά τον Λευτέρη Γκλίναβο

 


Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του Λευτέρη Γκλίναβου ένα σπουδαίο άνθρωπο πολιτικό, δήμαρχο, βουλευτή άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης μας.

Αποχαιρετούμε έναν αγωνιστή της Δημοκρατίας, έναν μαχητή και οραματιστή της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της Αυτοδιοίκησης που υπηρέτησε τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε, έζησε με την οικογένειά του και αναδείχθηκε επαγγελματικά, με την αγάπη του για την αμπελουργία να χαρακτηρίζει την επιτυχημένη του πορεία, με αρχές και αξίες ηθικής, εντιμότητας, δημοκρατίας, έχοντας στο επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι φίλε συνοδοιπόρε και αγωνιστή Λευτέρη. Οι αγώνες σου για έναν καλύτερο τόπο οι αγωνίες που εξέφραζες μέχρι και σήμερα θα μας συνοδεύουν και θα εξακολουθούν να συνοδεύουν τον δικό μας αγώνα τα κοινά μας οράματα και την πίστη μας σε όσα με ανιδιοτέλεια μας δίδαξες.

Για την μνήμη του

H ΝΕ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ιωαννίνων

Ψήφισμα του Δήμου Ιωαννιτών για τον θάνατο του Λευτέρη Γκλίναβου

 


ΨΗΦΙΣΜΑ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του τέως Δημάρχου του Δήμου Ιωαννιτών Ελευθερίου Γκλίναβου, ο οποίος υπηρέτησε το Δήμο και την Αυτοδιοίκηση με ανιδιοτέλεια, με συνέπεια και με υπευθυνότητα, συνήλθε εκτάκτως και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  ΟΜΟΦΩΝΑ

-    Να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια.

-    Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

-    Να διαθέσει χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του Δήμου.

-    Να δοθεί το όνομά του σε οδό της πόλης.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Η πρόεδρος  Αναστασία Γιογλή

Βήσσανη Πωγωνίου: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών μηνός Ιουνίου, Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου

 

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών μηνός Ιουνίου, Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βήσσανης Πωγωνίου.

Έφυγε από την ζωή ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος Ιωαννίνων, Λευτέρης Γκλίναβος

 


Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος Ιωαννίνων Λευτέρης Γκλίναβος, μετά από σοβαρή ασθένειά του τα τελευταία χρόνια.

Γεννημένος στην Ηγουμενίτσα το 1935. Σπούδασε Οινολογία και Γεωργική Χημεία στο πανεπιστήμιο του Μπορντό και μετά τις σπουδές του ίδρυσε το 1978 το οινοποιείο «Κτήμα Γκλίναβος» στην Αμπελουργική Ζώνη ΠΟΠ της Ζίτσας Ιωαννίνων, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τον φυσικό πλούτο της περιοχής της Ζίτσας.

Ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1985, με το ΠΑΣΟΚ να εκλέγει στον Νομό Ιωαννίνων τέσσερις βουλευτές.

Δεύτερη φορά εξελέγη το 1990.

Το 1994 στρέφεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκλέγεται Δήμαρχος Ιωαννίνων με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, κερδίζοντας στη δεύτερη Κυριακή τον Τάσο Παπασταύρο.

Επί δημαρχίας του, έγινε η ανάπλαση στην οδό Αβέρωφ με την απομάκρυνση των φρουτεμπορικών καταστημάτων, αλλά και ανάπλαση σε τμήματα της παραλίμνιας περιοχής.

Πάντα είχε ενεργό συμμετοχή στα κοινά της πόλης, αφήνοντας την σφραγίδα του στον ΠΑΣ Γιάννινα και πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων της πόλης.

Το 1998 ήταν και πάλι υποψήφιος, αλλά αυτή τη φορά ηττήθηκε από τον Τάσο Παπασταύρο.

***

Η εξόδιος  ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00 το μεσημέρι  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων.

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


Μηνιαίο  πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

ΜΗΝΑΣ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2024

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 4/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ/ΒΟΥΤΣΑΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ/ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ

ΤΡΙΤΗ 11/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ/ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 18/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 25/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/06/2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

6977971340

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (03-09/06/2024)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (3 έως 9 Ιουνίου 2024) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  03/06/2024

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.        18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ        04/06/2024         

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  05/06/2024          Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.        18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    06/06/2024

Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά -Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/06/2024     

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.        18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  08/06/2024

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.      08:00 – 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  03/06/2024         

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 04/06/2024

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  05/06/2024         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    06/06/2024         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο.       08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  07/06/2024          

Συρράκο  – Καλαρρύτες – Ματσούκι. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  08/06/2024

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι.      08:00 – 13:00

Νέα μέθοδος σύσφιξης σώματος αποκλειστικά στο Metropolitan General

 


Το Metropolitan General, πιστό στη δέσμευσή του για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, απέκτησε πρόσφατα το προηγμένο σύστημα ελάχιστα επεμβατικής αισθητικής χειρουργικής Renuvion®. Μια από τις πιο σημαντικές καινοτομίες για την αισθητική πλαστική χειρουργική την τελευταία 20ετία.

Το Renuvion® χρησιμοποιώντας την πατενταρισμένη τεχνολογία από εταιρεία η οποία είναι παγκόσμιος ηγέτης στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές δίνει αποδεδειγμένα αποτελέσματα, βελτιώνει σημαντικά το χειρουργικό χρόνο και προσφέρει απαράμιλλη ευελιξία.

Tι είναι το Renuvion® και σε ποιους απευθύνεται;

Το Renuvion® είναι μια καινοτόμος τεχνολογία στο χώρο της αισθητικής ιατρικής που έχει αρχίσει να κερδίζει την προτίμηση των ασθενών που επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Είναι μια νέα, ελάχιστα επεμβατική τεχνική που χρησιμοποιείται για τη σύσφιξη και την ανόρθωση διαφόρων περιοχών του σώματος, το οποίο έχει λάβει έγκριση από το Αμερικάνικο FDA.
«Αυτή η τεχνολογία βασίζεται στη χρήση πλάσματος ηλίου σε συνδυασμό με ραδιοσυχνότητες για να προκαλέσει σύσφιξη του δέρματος.

Το πλάσμα ηλίου προκαλεί σύσφιξη και ανόρθωση των ιστών, βοηθώντας έτσι στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές περιοχές του σώματος, όπως το πρόσωπο, το στήθος, το βραχίονα, την κοιλιά, το λαιμό και τα πόδια. Η ελάχιστα επεμβατική φύση του Renuvion® το καθιστά κατάλληλο για άτομα όλων των ηλικιών, από 18 έως 80 ετών, που αντιμετωπίζουν χαλάρωση του δέρματος σε μέτριο βαθμό. Με μόνο μία συνεδρία, επιτυγχάνεται σταδιακή σύσφιξη και ανόρθωση, με ορατά και οριστικά αποτελέσματα που φαίνονται μετά από 4-6 μήνες», τονίζει ο κ. Άρης Στεροδήμας, M.D., MSc, ARCS Πλαστικός Xειρουργός Διευθυντής Α΄ Κλινικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Metropolitan General και συνεχίζει:
«Η τεχνική ανανεώνει την ελαστικότητα του δέρματος, προσφέροντας βελτίωση κατά 50-60%, με αποτέλεσμα να μη χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου. Το Renuvion® δρα στο χαλαρωμένο δέρμα σε διαφορετικά επίπεδα, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και το αποτέλεσμα που θέλει να επιτύχει ο πλαστικός χειρουργός. Η δερματική χαλάρωση βελτιώνεται αισθητά από τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες και το δέρμα σε όλη την περιοχή εφαρμογής εμφανίζεται ανανεωμένο, σφριγηλό και φρέσκο, με βελτιωμένη υφή και αυξημένη ελαστικότητα.

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού

 


Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων περιόδου 2024-2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία.

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Καταργείται το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος

 


Το νυχτερινό ρεύμα σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για την χώρα, αφού ως μέτρο καθιερώθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό τοπίο - όταν στην ηλεκτροπαραγωγή της χώρας πρωταγωνιστούσαν οι θερμοηλεκτρικές μονάδες.

Σήμερα ωστόσο η διεισδύση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλάζει τα δεδομένα: η υπεροπροσφορά ενέργειας από τις ΑΠΕ στη διάρκεια της ημέρας και η χαμηλή ζήτηση για κατανάλωση - σε συνδυασμό με την απουσία επαρκών δικτύων και συστημάτων αποθήκευσης έχει οδηγήσει τους διαχειριστές σε περικοπές με στόχο την αντοχή του εθνικού συστήματος ηλεκτρισμού.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο προσανατολίζεται τώρα στην εφαρμογή κινήτρων για μεταφορά της κατανάλωσης τις ώρες που μεγιστοποιείται η παραγωγή των ανανεώσιμων πηγών.

Αναλυτικά, οι παρεμβάσεις - που προβλέπεται να τεθούν σε εφαρμογή το φθινόπωρο - αφορούν το «νυχτερινό ρεύμα» και το πορτοκαλί τιμολόγιο, δηλαδή το δυναμικό τιμολόγιο ρεύματος που απαιτεί τη λειτουργία έξυπνου μετρητή.

Eurostat: Στο 2,3% ο πληθωρισμός τον Μάιο στην Ελλάδα

 


Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,6% τον Μάιο του 2024, από 2,4% τον Απρίλιο.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάιο (4,1%, έναντι 3,7% τον Απρίλιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,6%, έναντι 2,8% τον Απρίλιο ), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,8%, έναντι 0,9% τον Απρίλιο) και την ενέργεια (0,3%, έναντι -0,6% τον Απρίλιο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός εκτιμάται ότι μειώθηκε στο 2,3% τον Μάιο, από 3,2% τον Απρίλιο.

Τον Μάιο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (4,9%), η Κροατία (4,3%) και η Πορτογαλία (3,9%).

Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Λετονία (0,2%), η Φινλανδία (0,5%), η Ιταλία και η Λιθουανία (και οι δύο 0,8%).

Μαρία Κεφάλα: Ιδρύεται Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης εξαρτήσεων στο διαδίκτυο και τα τυχερά παίγνια για νέους-εφήβους, στα Ιωάννινα

 


Πολυδύναμο Κέντρο για την αντιμετώπιση εξαρτήσεων στο διαδίκτυο και τα τυχερά παίγνια, για νέους και εφήβους, θα λειτουργήσει στην πόλη των Ιωαννίνων, κατόπιν σχετικού αιτήματος της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρίας – Αλεξάνδρας Κεφάλα, προς τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. Το Κέντρο θα παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική σε νεαρούς εφήβους εξαρτημένους νέους από νόμιμες και παράνομες ουσίες, το διαδίκτυο, το τζόγο και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές, υποστηρίζοντας παράλληλα και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Για την εξέλιξη αυτή, συζήτησαν με την υφυπουργό κα Κεφάλα, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιος Θεοχάρης και ο Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Δημητριάδης. Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Θεοχάρης και Δημητριάδης, ενημέρωσαν την κα Κεφάλα για την έγκριση σκοπιμότητας που αφορά στην ίδρυση και την επικείμενη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου στα Ιωάννινα, με επιβεβλημένη την ανάγκη πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού γύρω από τις πάσης φύσεως εξαρτήσεις.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: «Η ίδρυση Πολυδύναμου Κέντρου στα Ιωάννινα είναι ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο διαδίκτυο –που αποτελεί και μάστιγα της εποχής- αλλά και τα τυχερά παιγνίδια μεταξύ των νέων και εφήβων. Ως γιατρός και δη, παιδίατρος, γνωρίζω πόσο κρίσιμο είναι να παρέχουμε στους νέους αλλά και στις οικογένειες τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν και κυρίως να ενημερωθούν και να προλαμβάνουν τις εξαρτήσεις και τις συνέπειές τους.

Τρεις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στο πεδίο βολής Ζίτσας

 


Τρεις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στο πεδίο βολής Ζίτσας.

Ο τραυματισμός τους φέρεται να προήλθε από το ωστικό κύμα που προκλήθηκε μετά από ανάφλεξη προωθητήρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από 1η Ιουνίου

 


Σχεδόν αμετάβλητη στα 96,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα διατηρήθηκε και σήμερα η χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρισμού εξανεμίζοντας τις ελπίδες για περιορισμό της αύξησης της μέσης τιμής στο ρεύμα τον Μάιο σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Η χονδρική τιμή που αποτελεί και μία από τις βασικές συνιστώσες που διαμορφώνουν τις τιμές λιανικές στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος, καθώς και στα κίτρινα, κυμαινόμενα τιμολόγια, έχει κάνει άλμα τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο φέρνοντας έτσι ανατιμήσεις και στη λιανική ρεύματος.

Η μέση Τιμή Εκκαθάρισης της Αγοράς για τον Μάιο ξεπέρασε τα 80 ευρώ όταν τον Απρίλιο ήταν στα 60,11 ευρώ ανά μεγαβατώρα καταγράφοντας μια αύξηση άνω τoυ 30%.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλο το αυξήμενο κόστος της αγοράς ενέργειας θα μεταφερθεί στις λιανικές τιμές καθώς θεωρείται δεδομένη η διεύρυνση των εκπτώσεων από την πλευρά των προμηθευτών έτσι ώστε οι χρεώσεις στα τιμολόγια Ιουνίου που αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο να μην έχουν μεγάλη ψαλίδα έναντι του Μαΐου.

Το γεγονός ότι τα τιμολόγια ρεύματος τον Ιούνιο θα είναι ακριβότερα παραδέχτηκε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης  μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. Ωστόσο, όπως είπε, οι χρεώσεις στο ρεύμα παραμένουν στα προ κρίσης επίπεδα.

Επίσκεψη αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Λαϊκή Αμπελοκήπων, ΔΕΥΑΙ και Πανεπιστήμιο

 


Την Λαϊκή Αγορά των Αμπελοκήπων και την ΔΕΥΑ Ιωαννίνων επισκέφθηκαν την Τρίτη 28/05/2024, με αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. οι  Βασίλης Οικονόμου, Δημήτρης Χαρίσης, Φίλλιπος Φίλιος και Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας στην διάρκεια της επίσκεψης τους στην Λαϊκή Αγορά των Αμπελοκήπων συνομίλησαν με πολίτες και παραγωγούς για τα θέματα της ακρίβειας των τροφίμων που αποτελούν σοβαρό πλήγμα για τις οικογένειες καθώς και για το υψηλό κόστος παραγωγής που έχουν οι αγρότες  επισημαίνοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για ένα νέο μοντέλο αγροτικής πολιτικής με τον παραγωγό στο επίκεντρο, με προτάσεις για την μείωση του ΦΠΑ στο καύσιμα, την υποστήριξη της γεωργίας με νέες τεχνολογίες, τα προγράμματα μείωσης του κόστους παραγωγής, την ενίσχυση των τεχνικών έργων υποδομών και το πρόγραμμα επιδότησης αγροτικών μηχανημάτων, ώστε να δημιουργηθούν ενοϊκές συνθήκες και κίνητρα για την επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο και τα χωριά.

 Στην επίσκεψη στην ΔΕΥΑΙ συζήτησαν με την διοίκηση τα τρέχοντα θέματα της επιχείρησης και είχαν μακρά συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των εργαζομένων και μέλη του συνδικαλιστικού τους φορέα. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν  για  την άδικη μισθολογική αντιμετώπιση που έχουν με την  αναδρομικότητα  καθώς και για το μείζον πρόβλημα που δημιουργεί η επιχειρούμενη από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλαγή του  θεσμικού πλαισίου με την συνένωση των ΔΕΥΑ ανά περιφέρεια, την μεταφορά πόρων των ΔΕΥΑ σε εργολαβίες και ιδιώτες επιχειρηματίες. Η αντιπροσωπεία δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι απόλυτα αντίθετος με τις επιχειρούμενες αλλαγές που φέρνει η Ν.Δ. επιβάλλοντας την επιχειρηματική εκμετάλλευση ενός δημόσιου αγαθού με απρόβλεπτες δυσμενείς επιπτώσεις στους καταναλωτές με ανεξέλεγκτα τιμολόγια στο νερό.

35η αγωνιστική το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Αμπελόκηποι-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 1-06-24/18:00)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ

ΩΡΑ: 18:00

Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ       

 

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ   ΚΟΣΜΗΡΑΣ (17:00)

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (18:00)   

Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (18:00)

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ (18:00)

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (18:00)

Κυριακή  2 Ιουνίου 2024

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (18:00)

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (18:00)      

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ  (18:00)

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ (18:00)

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (18:00)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 31 Μαΐου

 


Την Παρασκευή  31 Μαΐου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Βλάπτει το άγχος πριν τη σύλληψη;

 

Οι γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί μέσω τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής πρέπει να επιδιώκουν συστηματικά τον έλεγχο του άγχους τους ακόμα και πριν από τη σύλληψη. Διαφορετικά, διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και προβλημάτων με την καρδιά τους. Μια καλή πρακτική είναι να δοκιμάζουν διάφορες στρατηγικές, όπως να είναι πιο δραστήριες, να τρέφονται υγιεινά, να κάνουν διαλογισμό και γιόγκα, να αποφεύγουν το αλκοόλ, την απομόνωση και να υιοθετούν αυτές που τους ταιριάζουν καλύτερα, προκειμένου να έχουν καλύτερη υγεία στο μέλλον.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και του Brigham and Women's Hospital και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the Endocrine Society.

«Κάθε δεκαετία που περνά, το στρες των ανθρώπων αυξάνεται. Μελέτες απ’ όλον τον κόσμο και ιδίως τον δυτικό, έχουν επιβεβαιώσει το μέγεθος του προβλήματος. Από αυτές έχει επίσης φανεί ότι οι γυναίκες βιώνουν μεγαλύτερο στρες από τους άνδρες. Όσες προσπαθούν δε να αποκτήσουν απογόνους με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά, εξαιτίας της άκρατης επιθυμίας τους να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους.

Είναι γνωστό, όμως, ότι αυτή η ψυχολογική κατάσταση έχει επιπτώσεις στον μεταβολισμό της γλυκόζης σ’ ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών, περιλαμβανομένων των εγκύων.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατά τον αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συσκευασία με κοκαΐνη 2,03 γραμμαρίων, 150 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο σπίτι και σε αποθήκη του, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

   296 γραμμάρια κοκαΐνης εντός χρηματοκιβωτίου ασφαλείας,

  μικροποσότητα ακατέργαστης και κατεργασμένης («σοκολάτα») κάνναβης,

    μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης,

    διάφορα σύνεργα με υπολείμματα κοκαΐνης και

   435 ευρώ.

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τις παραπάνω κατασχεθείσες ποσότητες εκτιμάται ότι ανέρχεται έως το ποσό των 36.000 ευρώ περίπου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.