Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Κωνσταντίνος Πάλλας: Ενημέρωση με συνέπεια και υπευθυνότητα

 


Το Δ.Σ. του ΑΣΜΕΚ ΔΟΛΙΑΝΩΝ με την όλη συμπεριφορά του στο χειρισμό των θεμάτων καθιέρωσε το σεβασμό και την αναγνώριση της ρήσης "ο καθείς έφ ω ετάχθη".

Έτσι, ύστερα από σχετική απόφαση  του το ΔΣ απευθύνθηκε στον κ. Μιχάλη Οικονομίδη - γλύπτη και καθηγητή καλλιτεχνικών μαθημάτων - ο οποίος συνέταξε  αφιλοκερδώς μελέτη στην οποία απεικονίζονταν και περιγράφονταν οι φθορές και οι ενδεδειγμένες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της προτομής του Γεωργίου Γενναδίου.

Ακολούθως, απευθύνθηκε στην εφορία Νεωτέρων Μνημείων, η οποία αφού μελέτησε το φάκελο πρότεινε τον κατάλληλο συντηρητή αρχαιοτήτων.

Ο ΑΣΜΕΚ ανέλαβε και κάλυψε το συνολικό κόστος ολοκληρώνοντας έτσι το έργο της αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης του μνημείου.

Ακολούθησε η ανταπόκριση στο αίτημα της εκκλησιαστικής επιτροπής για χρηματοδότηση του έργου: "Αντικατάσταση  8 σιδερένιων παραθύρων από αντίστοιχα αλουμινίου".

Επιπλέον, ύστερα από αίτημα της Αγροτικής Ιατρού, προμηθεύτηκε και δώρισε έναν 12καναλο σύγχρονο καρδιογραφο, ένα πιεσόμετρο μπράτσου omron M6, οξύμετρο ενηλίκων και παιδιών στο αγροτικό ιατρείο του χωριού μας.

Επίσης, ύστερα από αίτημα του  τότε  Προέδρου του τοπικού συμβουλίου, ως ΔΣ του ΑΣΜΕΚ  χρηματοδοτήσαμε την  πινακίδα  γεωφυσικής κατάτμησης που είναι τοποθετημένη στη Διασταύρωση Δολιανων.

Το Δ.Σ. κινείται προς την κατεύθυνση αναβάθμισης του χωριού με σεβασμό στους ανθρώπους του και το περιβάλλον.

Για την πιστότητα του κειμένου

Ο πρόεδρος του ΔΣ ΑΣΜΕΚ

Κωνσταντίνος Πάλλας