Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Έρχονται τα πρώτα ραβασάκια για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

 


Οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ αποστέλλουν... “ραβασάκια” για τα Τέλη του 2019, με βάση τα υφιστάμενα αρχεία, που “δείχνουν” περίπου 80.000 υπόχρεους.   

Το μπαράζ των ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων θα συνεχιστεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου και οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και μέσω της εφαρμογής myCar, την πραγματική κατάσταση του οχήματός τους, υποβάλλοντας το κατάλληλο δικαιολογητικό προκειμένου να εκπέσουν των Τελών Κυκλοφορίας.    

Με την αποστολή των μηνυμάτων θα ανοίξει η εφαρμογή στο myCar με τα οχήματα που εμφανίζουν οφειλές από Τέλη Κυκλοφορίας του 2019 ανά ιδιοκτήτη.

Η είσοδος θα πραγματοποιείται με κωδικούς Taxisnet και μέσω της εφαρμογής, θα δηλώνεται από τον ιδιοκτήτη η κατάσταση του οχήματος για το έτος οφειλής ή και για επόμενα έτη (πχ κλεμμένο, διαγραμμένο, σε ακινησία, απαλλασσόμενο, κλπ).    

Μετά την 31/10 οι ιδιοκτήτες θα μπορούν μέσω της εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου», να δηλώνουν τον λόγο μη οφειλής Τελών Κυκλοφορίας επισυνάπτοντας τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το γεγονός, χωρίς, όμως, αυτή τους η ενέργεια να ανακόπτει τη διαδικασία της βεβαίωσης.