Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

1η Πανελλήνια επιστημονική εκδήλωση Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 


To εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Νευροχειρουργικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν Πανελλήνια

Επιστημονική Εκδήλωση Πυρηνικής Ιατρικής, στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2024 στα Ιωάννινα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Γ.Α.Κ., Ιστορικό αρχείο Ηπείρου στο Κάστρο των Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Ελληνική Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης και της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Καρδιολογίας και διεξάγεται μόνο με φυσική παρουσία των συνέδρων αναμένοντας να φιλοξενήσει, σύμφωνα με τις έως και σήμερα εγγραφές σημαντικό αριθμό συνέδρων από όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι καταξιωμένοι ιατροί και άλλοι επιστήμονες της χώρας από τον χώρο της Πυρηνικής Ιατρικής και πολλαπλών παθολογικών και χειρουργικών ειδικοτήτων, ειδικοί σε θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της Πυρηνικής Ιατρικής, στοχεύοντας στην αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή σκέψεων και κλινικών προβληματισμών, σχετικά με διαγνωστικά και θεραπευτικά αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα είναι πολυθεματικό με σκοπό την εν τω βάθει κατανόηση και προσέγγιση διαφόρων παθήσεων, είτε διαγνωστικά είτε θεραπευτικά. Περιλαμβάνει, διαγνωστικές προσεγγίσεις με τα συστήματα SPECT, PET σε διάφορες παθήσεις και επιπλέον εκπαιδευτικό workshop, για την κατανόηση της λειτουργίας τους. Επιπλέον, θα συζητηθούν καινοτόμες θεραπείες που πραγματοποιούνται στην Πυρηνική Ιατρική για διάφορες παθήσεις, καθώς και συνδυασμοί διάγνωσης και θεραπείας, κυρίως σε ογκολογικούς ασθενείς, γνωστές και ως θεραγνώσεις (theragnostics, therapy + diagnosis).

Τέλος, στο συνέδριο θα περιλαμβάνονται συνεδρίες αφιερωμένες στη περιγραφή και συζήτηση ενδιαφερόντων κλινικών περιπτώσεων στοχεύοντας στη βελτίωση των ιατρικών γνώσεων και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.

Όλες οι συνεδρίες και διαλέξεις του τριήμερου προγράμματος αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους επαγγελματίες υγείας, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου παρουσία των αρχών της πόλης και του Πανεπιστημίου και εκπροσώπων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου: https://nuclearmedicine-ioannina.gr/