Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Έφυγε από την ζωή ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος Ιωαννίνων, Λευτέρης Γκλίναβος

 


Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος Ιωαννίνων Λευτέρης Γκλίναβος, μετά από σοβαρή ασθένειά του τα τελευταία χρόνια.

Γεννημένος στην Ηγουμενίτσα το 1935. Σπούδασε Οινολογία και Γεωργική Χημεία στο πανεπιστήμιο του Μπορντό και μετά τις σπουδές του ίδρυσε το 1978 το οινοποιείο «Κτήμα Γκλίναβος» στην Αμπελουργική Ζώνη ΠΟΠ της Ζίτσας Ιωαννίνων, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τον φυσικό πλούτο της περιοχής της Ζίτσας.

Ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1985, με το ΠΑΣΟΚ να εκλέγει στον Νομό Ιωαννίνων τέσσερις βουλευτές.

Δεύτερη φορά εξελέγη το 1990.

Το 1994 στρέφεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκλέγεται Δήμαρχος Ιωαννίνων με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, κερδίζοντας στη δεύτερη Κυριακή τον Τάσο Παπασταύρο.

Επί δημαρχίας του, έγινε η ανάπλαση στην οδό Αβέρωφ με την απομάκρυνση των φρουτεμπορικών καταστημάτων, αλλά και ανάπλαση σε τμήματα της παραλίμνιας περιοχής.

Πάντα είχε ενεργό συμμετοχή στα κοινά της πόλης, αφήνοντας την σφραγίδα του στον ΠΑΣ Γιάννινα και πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων της πόλης.

Το 1998 ήταν και πάλι υποψήφιος, αλλά αυτή τη φορά ηττήθηκε από τον Τάσο Παπασταύρο.

***

Η εξόδιος  ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00 το μεσημέρι  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων.