Φέτος το τραπέζι της Καθαράς
Δευτέρας θα είναι ακριβότερο από 20% έως και 35%
Πολύ ακριβότερο θα είναι φέτος
το σαρακοστιανό τραπέζι, επιφέροντας ακόμη ένα πλήγμα στους πολίτες, οι οποίοι
βλέπουν τα πραγματικό τους εισόδημα να μειώνεται όλο και περισσότερο.
Οι τιμές τραβούν την ανηφόρα με
την παραδοσιακή λαγάνα, τον χαλβά, την ταραμοσαλατά αλλά και τα θαλασσινά να
είναι «φωτιά».
Οι τιμές για το σαρακοστιανό
τραπέζι:
Φέτος η λαγάνα αναμένεται να
κοστίσει στον καταναλωτή από 3,50 έως 5 ευρώ.
Πέρυσι στα αρτοποιεία πωλούνταν
από 3 έως 3,5 ευρώ, ενώ το 2021 κόστιζε μόνο 2,30 έως 3 ευρώ.
Ο χαλβάς θα κοστίσει φέτος από
6,5 έως 15 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα και τις γεύσεις, ο άσπρος
ταραμάς έχει πια ξεφύγει στα 17 ευρώ το κιλό, ενώ η ταραμοσαλάτα αγγίζει τα 6,5
ευρώ το κιλό.
Το χταπόδι πωλείται ήδη στα
ιχθυοπωλεία 22 ευρώ το κιλό, από 18-19 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ την Καθαρά
Δευτέρα η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 25 ευρώ.
Αντίστοιχα, τα θράψαλα κοστίζουν
11-13 ευρώ το κιλό, το καλαμάρι 20-22 ευρώ, όταν η τιμή του πέρυσι ξεκινούσε
από τα 17 ευρώ το κιλό.
Διπλάσια είναι η τιμή για το
ελληνικό γαριδάκι, καθώς θα αγγίξει τα 7 με 8 ευρώ, όταν πέρυσι δεν ξεπερνούσε
τα 4 ευρώ.
Ακριβότερες είναι και οι
κατεψυγμένες γαρίδες, καθώς οι μικρές πωλούνται 18 ευρώ το κιλό, από 12 ευρώ
την προηγούμενη χρονιά, και οι μεγάλες 20 ευρώ από 15 ευρώ πέρυσι.
Οι γυαλιστερές φτάνουν τα 24
ευρώ, ενώ τα μύδια από τα 5 ευρώ πέρυσι φέτος κινούνται στην περιοχή των 6-7
ευρώ το κιλό.