Ξεκινάει
στις 3 Μαΐου η λειτουργικά των επιχειρήσεων εστίασης, μόνο στους εξωτερικούς
χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δυο φορές την
εβδομάδα για όλο το προσωπικό.
Σύμφωνα
με την απόφαση, επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, επιτρέπονται η παρουσία
μόνο καθήμενων πελατών, πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την
εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού
προϊόντος ανά τραπέζι, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό
αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους
καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).
Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.
Οι
αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm – 1,2 m- 1,8m),
επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δύο σκαμπό μαζί.
Η
επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.
Κλειστά
θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από 11 τη νύχτα μέχρι 5 το πρωί αλλά εξαιρούνται
οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.
Οι
επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να
φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η
Μαρτίου 2020.
Παραμένουν
σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι
αυτών.