Όπως
ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, επιστρέφουν στην
εργασία τους 89.000 εργαζόμενοι δηλαδή το 13% των εργαζομένων που είχαν τεθεί
σε αναστολή με κρατική εντολή και επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις δηλαδή
το 24% των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.
Συγκεκριμένα,
επιτρέπεται:
– η
λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους
– η
λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία
– η
παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο
– η
παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις
– οι
υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο και
– οι
υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.
Οι
κανόνες λειτουργίας
Για τη
λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού
ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:
-Ορίζεται
μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά
2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
-Παραμένει
σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων.
-Καθορίζεται
ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων
από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
-Όταν η
διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται
από υπαλλήλους/σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης
με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των
καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.
-Η
απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
-Συστήνεται
όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.