Η
Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνει
ημερίδα με τίτλο «Η αξία του γίδινου γάλακτος και των προϊόντων του» την Τρίτη
24 Απριλίου, στις 10:00 π.μ., στον πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα
παλιά σφαγεία.
Ομιλίες
θα γίνουν από τον Γιάννη Σταθώρη, ιδιοκτήτη της «Σταθώρης Τυροκομική» και
απόφοιτο της Γαλακτοκομικής Σχολής, την Ιωάννα Καρρά, οικονομολόγο-τυροκόμο και
απόφοιτη επίσης της Γαλακτοκομικής Σχολής, τον καθηγητή Ζωικής Παραγωγής και
Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Γιώργο Αρσένο («Ο ρόλος των ερευνητικών έργων SOLID
και GoshOmic στην εξέλιξη της ελληνικής αιγοτροφίας»), τον Γιάννη Σκούφο,
καθηγητή Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου («Το γίδινο γάλα, το γάλα του
μέλλοντος»), και τον Θεόφιλο Μασούρα, αναπληρωτή καθηγητή Γαλακτοκομίας του
Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών («Τεχνολογικές ιδιότητες του γίδινου
γάλακτος»).
Παράλληλα
με την εκδήλωση, θα λειτουργήσει έκθεση με γαλακτοκομικά και τυροκομικά
προϊόντα από γίδινο γάλα.