Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ομιλία του Βασίλη Τσίρκα, στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής που κατέθεσε η ΝΔ, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση

Ομιλία στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης του κ. Μητσοτάκη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, πραγματοποίησε την Δευτέρα 25/9/2017 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
Αρχικά ο κ. Τσίρκας ανέφερε ότι η εν λόγω συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τον Υπουργό Άμυνας, αποτελεί μια ακόμα απεγνωσμένη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει ένα κλίμα σκανδάλου, αφού το αφήγημά της περί ολικής καταστροφής της οικονομίας έχει καταρρεύσει. Επίσης, επεσήμανε την παράλογη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίζει ακόμα και σε όσα συμφωνεί, καθώς μια τέτοια στάση αποτελεί απειλή για την ίδια τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε παράλληλα για το σχέδιο υλοποίησης της Κυβέρνησης για μια νέα Ελλάδα, χωρίς μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία, χωρίς αυτούς που έχουν βαριά την ευθύνη της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, που θυσίασαν την ανάπτυξη στο βωμό των θαλασσοδανείων, αφήνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία απροστάτευτη.
Στη συνέχεια υπογράμμισε τη θετική πορεία της οικονομίας σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτή τη νέα περίοδο η χώρα έχει επιστρέψει σταδιακά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από τόσα χρόνια ύφεσης και στασιμότητας. Η ανεργία έχει μειωθεί κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες και βαίνει μειούμενη, ενώ οι δημοσιονομικές επιδόσεις κινούνται πάνω από τον στόχο με τους δείκτες ζωτικών οικονομικών δραστηριοτήτων, να καταγράφουν δυναμική άνοδο», για να καταλήξει πως: «Όλα αυτά αποτελούν την αντικειμενική πραγματικότητα την οποία αρνείται να την αποδεχτεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Και δεν μπορεί πλέον να αντιπαρατεθεί σε κανένα πεδίο πολιτικής, αφού η ίδια έχει να επιδείξει μόνο τις συνέπειες των καταστροφικών της πολιτικών».


Επιπλέον ο Βασίλης Τσίρκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποφασιστικότητα που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση δίνοντας μεγάλες μάχες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, για να προασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να βάλει ένα τέρμα στην ασυδοσία της εξουσίας συγκεκριμένων κύκλων και συστημάτων, τονίζοντας πως: «Αποτέλεσμα αυτής της αποφασιστικότητας των τελευταίων δύο χρόνων, ήταν να έρθουν στην επιφάνεια υποθέσεις πραγματικής διαφθοράς που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο τα προηγούμενα χρόνια και που σε μεγάλο βαθμό στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας αποτελούν μία από τις σημαντικές αιτίες της χρεοκοπίας και της κρίσης».
Σχετικά με την όλη συζήτηση περί παρέμβασης στη Δικαιοσύνη σχολίασε πως: «Δεν έγινε σε κανένα σημείο αυτής της υπόθεσης προσπάθεια από κανέναν να υποδείξει στη Δικαιοσύνη τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Η δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη κι αν σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη πρέπει να σεβόμαστε τα αποτελέσματά της. Για να υπάρξει ηθικός αυτουργός, πρέπει να υπάρχει και φυσικός αυτουργός. Και η φυσική αυτουργία δεν κρίθηκε αξιόποινη και αποσύρθηκε».
Ο βουλευτής Άρτας έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι: «Η ελληνική Κυβέρνηση στο πλαίσιο των συνταγματικών της δυνατοτήτων και της δικαιοκρατίας έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, ώστε η ελληνική δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να εξετάσει όλες αυτές τις υποθέσεις και ο ελληνικός λαός να μάθει αλλά και οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Εμείς προχωράμε με στόχο το πολιτικό σχέδιο της επόμενης διετίας.

Με την οικονομία να γυρίζει σελίδα, μετά από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο, αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει όλους μας είναι να αρχίσει η κοινωνία να δρέπει τους καρπούς αυτής της ανάκαμψης. Το πεδίο της πραγματικής αντιπαράθεσης μας είναι η πραγματικότητα που συνεχώς βελτιώνεται, είναι η οικονομία που συνεχώς ανακάμπτει. Και για την πραγματικότητα αυτή κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες και θα κριθούμε και τελικά στις εκλογές στο τέλος της τετραετίας».