Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε
το 1ο συμπόσιο Ηπειρώτικης γευσιγνωσίας στη Βήσσανη Πωγωνίου, με τη συμβολή της
ομοσπονδίας αδελφοτήτων και ενώσεων επαρχίας Πωγωνίου, το σύλλογο νέων Πωγωνίου
την ομάδα παραγωγών και μεταποίησης, τη λέσχη γαστρονομίας Ηπείρου.
Τη δημιουργία γεύσεων ανέλαβε ο
βραβευμένος σεφ Βησαρίον Παρθένης.
Πλήθος κόσμου τίμησε το συμπόσιο
για τις αυθεντικές, γνήσιες και εξαιρετικές γεύσεις της Ηπείρου.
Στο συμπόσιο παραβρέθηκε ο καθηγητής
Κοντομηνάς Μιχάλης από το τμήμα Χημείας τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο
οποίος επισήμανε την ανάγκη στήριξης στην πρωτογενή παραγωγή και για τα
ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Ηπειρωτικών προϊόντων.