Ένα μήλο την ημέρα τη χοληστερόλη – και μαζί με αυτή και τον γιατρό – κάνει πέρα, και μάλιστα πολύ γρήγορα.
Νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου από άτομα μέσης ηλικίας βελτιώνει την καρδιακή υγεία τους μειώνοντας δραστικά την «κακή» χοληστερόλη LDL στο αίμα τους μέσα σε έναν μόλις μήνα.
Η μείωση της LDL, η οποία όταν αντιδρά με τις ελεύθερες ρίζες οξειδώνεται και μπορεί να πυροδοτήσει φλεγμονές προκαλώντας σκλήρυνση των αρτηριών, εμφανίστηκε σημαντική – της τάξης του 40%.
Το αξιοσημείωτο είναι δε ότι, όπως φάνηκε, η φύση αποδεικνύεται ισχυρότερη από τα.. υποκατάστατά της: μια ομάδα ελέγχου στην οποία χορηγήθηκαν συμπληρώματα με πολυφαινόλες – το κύριο αντιοξειδωτικό που περιέχουν τα μήλα – παρουσίασε μια σχετική βελτίωση αλλά όχι στον θεματικό βαθμό που παρατηρήθηκε με την κατανάλωση του φυσικού καρπού.
Ένα την ημέρα είναι αρκετό
Η μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από έναν όμιλο μηλοπαραγωγών και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Functional Foods», έγινε σε άτομα ηλικίας 40 ως 60 ετών, τα οποία δεν κάπνιζαν, δεν συνήθιζαν να τρώνε μήλα περισσότερες από δυο φορές τον μήνα ενώ δεν έπαιρναν και κάποιο συμπλήρωμα με πολυφαινόλες ή κάποιο άλλο φυτικό εκχύλισμα.
Νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου από άτομα μέσης ηλικίας βελτιώνει την καρδιακή υγεία τους μειώνοντας δραστικά την «κακή» χοληστερόλη LDL στο αίμα τους μέσα σε έναν μόλις μήνα.
Η μείωση της LDL, η οποία όταν αντιδρά με τις ελεύθερες ρίζες οξειδώνεται και μπορεί να πυροδοτήσει φλεγμονές προκαλώντας σκλήρυνση των αρτηριών, εμφανίστηκε σημαντική – της τάξης του 40%.
Το αξιοσημείωτο είναι δε ότι, όπως φάνηκε, η φύση αποδεικνύεται ισχυρότερη από τα.. υποκατάστατά της: μια ομάδα ελέγχου στην οποία χορηγήθηκαν συμπληρώματα με πολυφαινόλες – το κύριο αντιοξειδωτικό που περιέχουν τα μήλα – παρουσίασε μια σχετική βελτίωση αλλά όχι στον θεματικό βαθμό που παρατηρήθηκε με την κατανάλωση του φυσικού καρπού.
Ένα την ημέρα είναι αρκετό
Η μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από έναν όμιλο μηλοπαραγωγών και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Functional Foods», έγινε σε άτομα ηλικίας 40 ως 60 ετών, τα οποία δεν κάπνιζαν, δεν συνήθιζαν να τρώνε μήλα περισσότερες από δυο φορές τον μήνα ενώ δεν έπαιρναν και κάποιο συμπλήρωμα με πολυφαινόλες ή κάποιο άλλο φυτικό εκχύλισμα.