ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΑΡΑΒΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 23 /8/2011
Πληροφορίες:1. Μενέλαος Παπαχρήστος, Ζαλοκώστα 30
2651038010-κιν. 6982692740
2. Σόλων Παππάς, Γαριβάλδη 20
2651030820-κιν. 6973332961
ΠΡΟΣ
1) Δ/νση Υγείας Περιφέρειας Ηπείρου-Ιωάννινα
2) κ. Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων-Ιωάννινα
Κοινοποίηση: Πίνακας Αποδεκτών
Θέμα: “Καταγγελία ότι το κέντρο «STONE» στην οδό Γαριβάλδη 27, Ιωάννινα, λειτουργεί ως κέντρο διασκέδασης χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο κατασκευές μόνωσης”
Μετά τις προφορικές καταγγελίες της Επιτροπής μας στην Δ/νση Υγείας της Ν. Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων (τότε), το καλοκαίρι του 2010, επανερχόμαστε για να καταγγείλουμε ότι το αναφερόμενο στο θέμα κέντρο “STONE”, Γαριβάλδη 27, Ιωάννινα χωρίς να έχει προβεί στις προβλεπόμενες από τους νόμους κατασκευές μόνωσης έχει άδεια και λειτουργεί ως “κέντρο διασκέδασης”, ενώ οι στιβαζόμενοι για διασκέδαση θαμώνες, νέοι στην ηλικία συνήθως, δεν είναι μέχρι εξήντα έξι (66) που προβλέπει η άδειά του, αλλά διπλάσιοι ή και τριπλάσιοι. Ο υπερβολικός αριθμός των στριμωγμένων “πατείς με, πατώ σε” θαμώνων δημιουργεί αφόρετη θερμοκρασία, οπότε οι “υπεύθυνοι” του κέντρου “STONE” ανοίγουν τα παράθυρα… για να αεριστεί ο χώρος, αφού τα κλιματιστικά μηχανήματα, καίτοι πελώρια αδυνατούν να κρατήσουν τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μη μπορούμε να κοιμηθούμε από τη μουσική και τη λειτουργία των μηχανημάτων κλιματισμού στο φουλ όλες τις νύχτες του καλοκαιριού (5 μήνες!) με ανοιχτά παράθυρα ως τις 5 και 6 η ώρα το πρωί!
Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε:
1) Η Διεύθυνση Υγείας Περιφέρειας Ηπείρου, που αποστολή της είναι η προστασία της υγείας των πολιτών-κατοίκων της περιοχής Σιαράβα και των θαμώνων του “STONE” να προβεί στον έλεγχο των πιστοποιητικών για τη “μόνωση”, αφού στην είσοδο του “STONE” δεν υπάρχει κατασκευή μόνωσης, οπότε η συνεχώς ανοιγοκλειόμενη είσοδος αφήνει τεράστιας έντασης ηχητικά κύματα που ακούγονται χιλιόμετρα μακριά μέχρι την απέναντι πλευρά της Λίμνης στο χωριό Λογγάδες. Προφανώς οφείλει η Δ/νση Υγείας να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του “STONE”, ως κέντρο διασκέδασης, μέχρι να γίνει η κατασκευή της μόνωσης, όπως προβλέπεται.
2) Η Διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων: α) να προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους για την τήρηση του αριθμού των θαμώνων μέχρι εξήντα έξι (66) που προβλέπει η άδεια του “STONE”. Η τήρηση αυτής της πρόβλεψης είναι ζωτικής σημασίας, γιατί θα υπάρξουν οι συνθήκες και οι όροι σωστής θερμοκρασίας στην αίθουσα του “STONE” και δε θα ανοίγει τα πορτοπαράθυρα…για αερισμό, πράγμα που αφήνει την μουσική να ορμάει με βιβλική ένταση έξω από το κέντρο και να αφήνει τους περιοίκους αύπνους για 5 μήνες περίπου (Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο).
β) Επίσης παρακαλούμε τη Διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για να μετριέται η ηχητική ρύπανση που προκαλούν ορισμένα καταστήματα της οδού Γαριβάλδη. Οι κάτοικοι της περιοχής μας καταγγέλλουν συνέχεια στο “100” ότι μένουν άυπνοι από τις εκπεμπόμενες μουσικές και τους θορύβους που προκαλούν τα πελώρια μηχανήματα κλιματισμού και εξαερισμού, αλλά και οι φωνασκίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεκάδων μεθυσμένων θαμώνων κάποιων καταστημάτων και οι αστυνομικοί υπάλληλοι των περιπολικών εξετάζουν εάν τα ηχορυπαίνοντα καταστήματα έχουν άδεια μουσικής. Όταν τους επιδειχθεί η άδεια λειτουργίας μουσικής ή μουσικών οργάνων ή κέντρου διασκέδασης ικανοποιούνται…και αποχωρούν. Και τα καταστήματα συνεχίζουν το βασανιστικό για μας έργο τους!
Όταν κατά τις νύχτες ρωτάμε εν υπηρεσία αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος γιατί π.χ. δεν έχει τιμωρηθεί καθόλου το “STONE” το 1ο επτάμηνο του 2011, που λειτουργεί όπως καταγγείλαμε στην αρχή αυτής της αναφοράς, η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι “ως κέντρο διασκέδασης το «STONE» έχει άδεια μουσικής, ενώ η υπηρεσία μας δεν έχει δυνατότητα να ηχομετράει συνεχώς τα καταστήματα, αφού απαιτείται ειδικά εκπαιδευμένο συνεργείο γι’ αυτή τη δουλειά”. Δηλαδή, ρωτάμε, δεν μπορεί η Αστυνομία να μας προστατεύσει;
Κλείνοντας, ζητάμε και από την Δ/νση Υγείας της Περιφέρειας και από την Αστυνομία να προβείτε στις ενδεδειγμένες ενέργειες για να προστατευτεί ο νόμος και τα δικαιώματά μας, στην ησυχία και τον ύπνο με την πεποίθηση ότι έτσι φέρετε σε πέρας την αποστολή που σας ανέθεσε η Πολιτεία.
Παρακαλούμε και τις δύο υπηρεσίες να έχουμε γραπτή απάντηση, πριν καταφύγουμε σε άλλες Αρχές και Υπηρεσίες, κάτι που δεν θα θέλαμε.
Η Επιτροπή
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΑΡΑΒΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 23 /8/2011
Πληροφορίες:1. Μενέλαος Παπαχρήστος, Ζαλοκώστα 30
2651038010-κιν. 6982692740
2. Σόλων Παππάς, Γαριβάλδη 20
2651030820-κιν. 6973332961
ΠΡΟΣ
Τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών-Ιωάννινα
Κοινοποίηση: Πίνακας Αποδεκτών
Θέμα: “Η «προβολή» των καταστημάτων:
1. «MACANUNDO» Γαριβάλδη 18-19,
2. Παραδοσιακό Κατάλυμα «ΣΙΑΡΑΒΑ» Γαριβάλδη 20,
3. «ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ» Γαριβάλδη 21,
4. «REMEZZO» Γαριβάλδη 22, στο Πάρκο Κατσάρη”
Παρακαλούμε να προβείτε ξανά στις “προβολές” στο Πάρκο Κατσάρη των καταστημάτων που αναφέρονται στο θέμα (“Macanundo”, “Σιαράβα”, “Ταμπάκικα”, “Remezzo” στην οδό Γαριβάλδη στα Ιωάννινα, και στην επακριβή οριοθέτηση και διαγράμμιση των προβολών, δεδομένου ότι την πρώτη φορά οι προβολές έγιναν “κατά το δοκούν” και δεν ελευθερώθηκαν για τους πολίτες οι είσοδοι του Πάρκου Κατσάρη, βγήκαν πολύ… λοξά και με τις πελώριες πολυθρόνες τους κατέλαβαν τις εισόδους του Πάρκου. Με τη σωστή προβολή στο πάρκο οφείλει η υπηρεσία σας να κρατήσει ελεύθερες τις εισόδους του πάρκου που καταλαμβάνουν τα 2 καταστήματα δεδομένου ότι αυτές είναι για τους πολίτες, για τους οποίους το πάρκο είναι δημόσιος χώρος αναψυχής, περιπάτου και περισυλλογής και όχι κοινόχρηστος χώρος προς διάθεση σε ιδιωτικά συμφέροντα επί μισθώσει.
Παράκληση για άμεση απάντηση πριν καταφύγουμε στον Εισαγγελέα.
Η Επιτροπή
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΑΡΑΒΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 29/8/2011
Πληροφορίες:1. Μενέλαος Παπαχρήστος, Ζαλοκώστα 30
2651038010-κιν. 6982692740
2. Σόλων Παππάς, Γαριβάλδη 20
2651030820-κιν. 6973332961
ΠΡΟΣ
Δ/νση Πολεοδομίας Δήμου Ιωαννιτών
Ενταύθα
Κοινοποίηση: Πίνακας Αποδεκτών
Αξ/με κ. Διευθυντά,
Εδώ και 15 μήνες η Επιτροπή μας υπέβαλε στο Δήμαρχο Ιωαννίνων (κ. Γκόντα) υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας εξαιτίας των παρανομιών και των αυθαιρεσιών που διαπράττονται από πολλούς καταστηματάρχες, όχι από όλους, της οδού Γαριβάλδη. Στο υπόμνημα αυτό δεν πήραμε ποτέ απάντηση.
Τα προβλήματα που είναι της αρμοδιότητας της Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών και που περιγράφονται σ’ αυτό το Υπόμνημα καθώς και σε δεύτερο που υποβάλαμε στο νέο Δήμαρχο (κ. Φίλιο) τον Φεβρουάριο του 2011 σχετίζονται:
Πρώτον με την ηχορύπανση. Πρωταγωνιστούν στο “άθλημα” αυτό τα καταστήματα: α. “Macanundo”, Γαριβάλδη 18 και Γαριβάλδη 19 (έχει δύο νούμερα, στην οδό αλλά αγνοούμε ποια είναι η έδρα του), β. “Ταμπάκικα”, Γαριβάλδη 21, γ. “Remezzo”, Γαριβάλδη 22, γ. “Stone”, Γαριβάλδη 27 και δ. “Gazon”, Γαριβάλδη 23. Η ηχορύπανση προκαλείται, όχι μόνο από τα προαναφερόμενα 5 καταστήματα με τη μουσική, αλλά και από τα πελώρια μηχανήματα κλιματισμού και εξαερισμού τα οποία έχουν αναρτήσει τα πιο πολλά καταστήματα στις πίσω πλευρές των κτιρίων, στα οποία λειτουργούν.
Δεύτερον με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας. Οι εκπομπές ανυπόφορων οσμών από τις κουζίνες των πιο πολλών καταστημάτων καθ’ όλο το 24ωρο από φουγάρα και διάφορους άλλους αεραγωγούς δεν μας επιτρέπουν ν’ ανοίγουμε τα παράθυρα των σπιτιών μας. Ουσιαστικά ακυρώνουν το δικαίωμά μας σε υποφερτά καθαρόν αέρα!
Τρίτον, με την αισθητική ρύπανση. α) Οι πελώριοι γυμνοί μεταλλικοί αγωγοί που υψώνονται πίσω από τα πιο πολλά καταστήματα της οδού Γαριβάλδη κακοποιούν βάναυσα την εικόνα της περιοχής Γαριβάλδη (οδοί Γαριβάλδη, Ζαλοκώστα, Μετσόβου, Γιοσέφ Ελιγιά, Αετορράχης, Άννης Κομνηνής, κ.λπ.).
β) Οι αυθαίρετες κατασκευές-προσθήκες από πολλά καταστήματα, όπως τα πελώρια προστεγάσματα κατασκευασμένα με πάνελ που στηρίζονται με σταθερές σιδηροκολώνες στο πεζοδρόμιο, (τέντες κ.λπ.) οι χώροι που τοποθετήθηκαν τα μηχανήματα εξαερισμού, κλιματισμού κ.λπ., αλλοίωσαν τις προσόψεις των κτιρίων, της περιοχής Σιαράβα, η οποία είναι τμήμα του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων, το οποίο προστατεύεται από ειδικούς νόμους και Υπουργικές αποφάσεις. Ειδικότερα το κομμάτι που περικλείεται από τον “αιγιαλό της λίμνης Παμβώτιδας, την οδό Μετσόβου και την οδό Ζαλοκώστα μέχρι της συναντήσεώς της με την οδό Γιοσέφ Ελιγιά”, προστέθηκε στη λίμνη Παμβώτιδα, ως τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπως ορίζουν οι δύο ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις (Υπουργικές Αποφάσεις 1. Φ31/4425/212/75/4-3-1977 (ΦΕΚ 266/Β/21-3-77). 2. Γ/1472/62023/15-9-81 (ΦΕΚ 660/Β/19-10-81).
Κύριε Δ/ντή της Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών,
Εκτός από τα δύο υπομνήματα προς τους Δημάρχους, υποβάλαμε τον Ιούλιο 2010 αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων με περιεχόμενο αυτό των δύο υπομνημάτων και παρακαλούσαμε για τις δικές του ενέργειες προκειμένου να εφαρμοστούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών οι νόμοι, να παταχθούν σε παρανομίες και αυθαιρεσίες που ξεπηδούν ως κεφαλές Λερναίας Ύδρας στην περιοχή μας που φαίνεται να έχει μείνει έξω απ’ το πεδίο φροντίδας, δράσης και συνολικής παρέμβασης εκ μέρους όσων είναι αρμόδιοι και φέρουν την ευθύνη γι’ αυτές τις ενέργειες.
Θα αναφέρουμε τρία παραδείγματα για τις αυθαιρεσίες που ξεπηδούν ως κεφάλαια Λερναίας Ύδρας, ερήμην των αρμοδίων (!;) διότι, παρά τα υπομνήματα και τις αναφορές μας ως το Φεβρουάριο του 2011:
Πρώτον, την άνοιξη του 2011, τοποθετήθηκαν σε δύο καταστήματα της οδού Γαριβάλδη δύο πελώρια προστεγάσματα δεκάδων τετραγωνικών μέτρων από πάνελ χρώματος λευκού που στηρίζονται σε υποστηρίγματα τοποθετημένα στο κράσπεδο του πεζοδρομίου! Τα δύο αυτά καταστήματα είναι το “Γκαζόν” (Γαριβάλδη 23) και το “Café de Kitiko” (Γαριβάλδη 7). Δικαιωματικά κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αναρωτιέται αν υπάρχουν φύλακες σ’ αυτή την πόλη. Κι αν η απάντηση είναι “υπάρχουν”, τίθεται το ερώτημα τι, ποιος, πώς, εμποδίζονται οι “φύλακες της πόλης” να εκτελέσουν την αποστολή τους.
Δεύτερον, τον Ιούνιο του 2011, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, μεταξύ των άλλων καταστημάτων της οδού Γαριβάλδη, μετά από δεκάδες παραβάσεις αστυνομικών διατάξεων, σφράγισε για 20 ημέρες και το “Macanundo”. Όμως το “Macanundo” δεν έκλεισε ποτέ διότι έχει δύο συνεχόμενα καταστήματα που λειτουργούν ως ένα (Γαριβάλδη 18 και Γαριβάλδη 19). Αυτό συμβαίνει διότι η ιδιοκτησία του “Macanundo” γκρέμισε τη μεσοτοιχία χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια της Πολεοδομίας, δεδομένου ότι είναι δύο διαφορετικές ιδιοκτησίες τα κτίσματα της Γαριβάλδη 18 και της Γαριβάλδη 19 και βρίσκεται σε τμήμα του ιστορικού κέντρου Ιωαννίνων, το οποίο τμήμα προστατεύεται από ειδικές διατάξεις για να διατηρήσει τον ιστορικό και παραδοσιακό χαρακτήρα του. Σφράγισε, λοιπόν, το ½ του Macanundo (Γαριβάλδη 18), αλλά αυτό λειτούργησε με το άλλο ½ (Γαριβάλδη 19)!!! Όταν ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας του “Macanundo” Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πως γίνεται αυτό απάντησε ότι η σύζυγός του ιδιοκτήτρια κα Ελένη Κασσάρου έχει υποβάλει αίτηση εδώ και ένα χρόνο στο Δήμο Ιωαν-νιτών για τη συνένωση των δύο καταστημάτων (δηλ. Γαριβάλδη 18 και Γαριβάλδη 19), αλλά η Πολεοδομία του Δήμου ακόμα δεν έχει απαντήσει, οπότε το “Macanundo” λειτούργησε με το μη “σφραγισθέν” ½… νόμιμα.
Τρίτον, την τριετία 2008-2010 ανακατασκευάστηκε η οδός Γαριβάλδη και τα δύο πεζοδρόμιά της, κατασκευάστηκε το εφαπτόμενο με το πάρκο πλακόστρωτο με καταστροφή του τμήματος του Πάρκου Κατσάρη (ανάπλαση ονομάστηκε απ’ τους υπεύθυνους τότε). Και όλα αυτά χωρίς άδεια. Ενώ το ειδικό Π.Δ. που περιγράφει το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων ορίζει ότι για να γίνει επέμβαση “σε πλατείες, οδούς ή κρηπιδώματα” του ιστορικού κέντρου απαιτείται μελέτη και έγκριση από την ΕΠΑΕ.
Μετά τα παραπάνω, που δεν περιποιούν ιδιαίτερη τιμή σε όσους είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στην οδό Γαριβάλδη που σε μήκος πεζοδρομίου περίπου 100 μ. και μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης έχουν δοθεί άδειες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περίπου 20 καταστήματα, δικαιούμαστε και παρακαλούμε, ως πολίτες, κάτοικοι της περιοχής Σιαράβα, να μας απαντήσετε γραπτώς στα εξής ερωτήματα:
1ον. Γνωρίζει η υπηρεσία σας ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης προστατεύεται από ειδικούς νόμους, διατάγματα και διατάξεις ώστε να διατηρήσει την ιστορική-παραδοσιακή εικόνα του και ποιος φροντίζει για την εφαρμογή τους;
2ον. Ποιος φέρει την ευθύνη για τις πολεοδομικές παρανομίες και αυθαιρεσίες που διαπράχθηκαν και συνεχίζουν να διαπράττονται στην οδό Γαριβάλδη από πολλά καταστήματα;
3ον. Τιμωρήθηκε κάποιος υπηρεσιακός παράγων γι’ αυτές τις πολεοδομικές παρανομίες και αυθαιρεσίες;
4ον. Ποιος ευθύνεται που η αίτηση της κας Ελένης Κασσάρου για συνένωση των καταστημάτων Γαριβάλδη 18 και Γαριβάλδη 19 δεν έχει εξεταστεί απ’ την Πολεοδομία του Δήμου και μετά ένα έτος εκκρεμεί; Θα τιμωρηθεί κάποιος και πότε;
5ον. Τι προβλέπει η υπηρεσία σας για την άρση των πολεοδομικών παρανομιών και αυθαιρεσιών, όπως, επιτάσσουν οι νόμοι και σε ποιο χρονικό διάστημα θα ξεδιπλωθεί η παρέμβαση της Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών;
6ον. Το κατάστημα “STONE” έχει άδεια κέντρου διασκέδασης και οφείλει να έχει πάρκινγκ για τους θαμώνες του. Τέτοιο πάρκινγκ δεν υπάρχει, αν και ψευδώς έχει στο φάκελλό του, όπως γραπτώς μας ειδοποιεί το Γραφείο Καταστημάτων του Δήμου, πιστοποιητικό ότι (δήθεν) έχει αίθριο πάρκινγκ έντεκα (11) θέσεων, ήτοι 66 θαμώνες: 6 θαμώνες = 11 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.
7ον. Σκοπεύετε να δώσετε εντολή να ελεγχθεί ο φάκελος του “STONE” και να κινήσετε τις διαδικασίες τιμωρίας όσων συνήργησαν στο να δοθεί άδεια, με ψευδή στοιχεία στο φάκελλο του “STONE”, και να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας του, αφού δεν έχει τις προϋποθέσεις να συνεχίσει να λειτουργεί;
Η Επιτροπή
1. Μενέλαος Παπαχρήστος, πρ. Πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Ζαλοκώστα 30 2. Αγγελική Σταυροπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Ζαλοκώστα 4
3. Σόλων Παππάς, Εκπ/κός, Γαριβάλδη 20
4. Παρθενία Χόνδρη, Οικιακά, Γαριβάλδη 38
5. Γιώργος Νάκος, Σκηνοθέτης, Γαριβάλδη 26
6. Παναγιώτης Χόνδρης, Επιχειρηματίας, Γαριβάλδη 38
7. Γεωργία Παπαχρήστου, Ζαλοκώστα 30
8. Θωμαΐς Βούλγαρη, Μαθηματικός, Ζαλοκώστα 44
9. Νατάσα Χοτούρα, Παιδίατρος, Γαριβάλδη 26
10. Βασίλειος Εφαπλωματάς, Ελαιοχρωματιστής, Γαριβάλδη 33
11. Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, Δημόσιος Υπάλληλος, Ζαλοκώστα 66
12. Κων/νος Στεφάνου, Οικονομολόγος, Ζαλοκώστα 47
13. Νικόλαος Βραζιτούλης, Εκπ/κός, Μετσόβου 12
Κοινοποίηση: Πίνακας Αποδεκτών
1. Γραφείο Υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Αθήνα
2. Βουλευτές Νομού Ιωαννίνων
3. Τοπικές Οργανώσεις Κομμάτων
4. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας κα Μπάστα-Γεωργακοπούλου, Ιωάννινα
5. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων – Ιωάννινα
6. Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππο Φίλιο, Ιωάννινα
7. Πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Θεμελή, Ιωάννινα
8. Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων κα Παρασκευή Τσίλη, Ιωάννινα
9. Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων κ. Δημήτριο Νάστο, Ιωάννινα
10. Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Ιωαννιτών9. Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων κ. Δημήτριο Νάστο, Ιωάννινα
11. Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων, Ιωάννινα
12. Δ/νση Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας, Ιωάννινα
13. Αστυνομικό Δ/ντή Ηπείρου, Ιωάννινα
14. Αστυνομική Δ/ντή Νομού Ιωαννίνων, Ιωάννινα