Το καλάθι των τοπικών προϊόντων ποιότητας της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κέντρο της Αθήνας οι ντόπιοι παραγωγοί με τη συνδρομή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας Ηπείρου και των Επιμελητηρίων των Περιφερειακών Ενοτήτων, το τριήμερο από 13-15 Μαΐου στο AgroQualityFestival που θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. Το τριήμερο διοργανώνεται από τον Agrocert και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο την οργανωμένη παρουσίαση των πιστοποιημένων και παραδοσιακών προϊόντων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τα Επιμελητήρια Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών του τριημέρου και σε κοινό περίπτερο δίνει τη δυνατότητα στους ντόπιους παραγωγούς να προβάλουν τα προϊόντα τους.
Τοπικές επιχειρήσεις, παραγωγοί, γυναικείοι συνεταιρισμοί θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα που παράγουν (μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυριά, αλλαντικά, ποτά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού) με αγνά υλικά από την Ηπειρώτικη και Δυτικομακεδονική γη σε μια έκθεση που προσελκύει το ενδιαφέρον εκπροσώπων εμπορικών δικτύων, τυποποίησης, προώθησης, φίλων της γεύσης και επαγγελματιών της διατροφής.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τα Επιμελητήρια Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών του τριημέρου και σε κοινό περίπτερο δίνει τη δυνατότητα στους ντόπιους παραγωγούς να προβάλουν τα προϊόντα τους.
Τοπικές επιχειρήσεις, παραγωγοί, γυναικείοι συνεταιρισμοί θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα που παράγουν (μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυριά, αλλαντικά, ποτά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού) με αγνά υλικά από την Ηπειρώτικη και Δυτικομακεδονική γη σε μια έκθεση που προσελκύει το ενδιαφέρον εκπροσώπων εμπορικών δικτύων, τυποποίησης, προώθησης, φίλων της γεύσης και επαγγελματιών της διατροφής.