Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Εξιχνιάστηκαν δύο διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων σε περιοχή της Πρέβεζας

 


Δύο διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της 3-9-2024 σε περιοχή της Πρέβεζας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο δράστης εισήλθε στα αυτοκίνητα σπάζοντας τζάμι τους, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσε συνολικά 2 φορητούς υπολογιστές, χρηματικό ποσό 300 ευρώ, 400 Λεβ Βουλγαρίας και προσωπικά έγγραφα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Οργανωμένη καλλιέργεια με 57 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε βατώδη περιοχή της Πρέβεζας

 


Οργανωμένη καλλιέργεια ναρκωτικών εντοπίστηκε χθες (4-10-2024) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Η καλλιέργεια, αποτελούμενη από 57 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -1- έως -3,10- μέτρα, βρέθηκε σε βατώδη περιοχή της Πρέβεζας.

Για την περιποίησή της είχε εγκατασταθεί σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από δεξαμενή νερού, αντλία και λάστιχο ποτίσματος, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον γεωργικά εργαλεία και λιπάσματα, που ανευρέθηκαν στον χώρο.

Η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για την ανακάλυψης της ταυτότητας των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινάει τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου η δωρεάν διανομή 66.978 αδιάθετων βιβλίων

 


Ξεκινάει  τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου η διανομή 66.978 βιβλίων από τα αδιάθετα του σχετικού προγράμματος του ΟΠΕΚΑ.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ενημερώνουν ότι τη Δευτέρα 7/10/2024 και ώρα 12:00, θα αρχίσει η αναδιανομή των αδιάθετων Βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων έτους 2024.

• Συνολικός αριθμός βιβλίων: 130.000

• Έχουν διατεθεί: 63.022

• Αδιάθετα βιβλία: 66.978

Ακολουθείται σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, για όσους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων δικαιούχων που δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους ως και τις 30/09/2024.

Για την παραλαβή των δωρεάν βιβλίων, οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

• Απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:

• Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του και

• Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Πτώσεις δέντρων στο δρόμο προς Παρακάλαμο

 


Εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν χθες βράδυ στην περιοχή του Παρακαλάμου προκλήθηκε πτώση των δέντρων στην διασταύρωση της Εθνικής προς τον Παρακάλαμο  και στο δρόμο προς το χωριό Μαυρονόρος  με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εμπόδια στο οδικό δίκτυο.

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας για την απομάκρυνσή τους από το οδόστρωμα.

Νέες συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου

 


Συνελήφθησαν στη Λάρισα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο μέλη συμμορίας

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους με το γνωστό πρόσχημα του τραυματισμένου συγγενούς σε «τροχαίο ατύχημα» και της επείγουσας ανάγκης για χειρουργική επέμβασή του

Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης στα Ιωάννινα και άλλες τρεις στην υπόλοιπη επικράτεια

73.550 ευρώ σε μετρητά, καθώς και τιμαλφή η λεία τους

Συνεχίζονται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου οι συλλήψεις ατόμων, που εμπλέκονται σε περιστατικά τηλεφωνικής απάτης, ύστερα από τις συνολικά 4 συλλήψεις που είχαν προηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου μήνα.

Προχθές (2-10-2024), συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός και αλλοδαπή, που κατηγορούνται για τα αδικήματα της «συμμορίας» και «απάτης από κοινού», ενώ επιπλέον ο ημεδαπός και για παραβάσεις περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές (1-10-2024) το μεσημέρι η αλλοδαπή μετέβη με αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ημεδαπός, σε περιοχή των Ιωαννίνων, από όπου παρέλαβε από ηλικιωμένη χρηματικό ποσό 250 ευρώ και τιμαλφή. Νωρίτερα, άγνωστος συνεργός τους, της είχε τηλεφωνήσει παριστάνοντας τον νοσοκομειακό ιατρό, ζητώντας της αρχικά το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, για δήθεν χειρουργική επέμβαση, στην οποία έπρεπε να υποβληθεί η κόρη της, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.

Ύστερα από μεθοδικές ενέργειες, οι αστυνομικοί κατάφεραν προχθές το βράδυ να εντοπίσουν τους κατηγορούμενους στην πόλη της Λάρισας, όπου είχαν καταλύσει και να τους συλλάβουν.

Από τη διενεργούμενη προανάκριση διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες δρούσαν ως μέλη συμμορίας, η οποία δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ οι ίδιοι ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των χρημάτων από τους εξαπατημένους πολίτες, στους οποίους μετέβαιναν με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του ημεδαπού.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες εμπλέκονται σε ακόμα τρεις περιπτώσεις, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιρού, σε Σύρο, Κεφαλλονιά και Φλώρινα, από όπου απέσπασαν από ηλικιωμένες γυναίκες το συνολικό χρηματικό ποσό των 73.300 ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος από το σύνολο της εγκληματικής τους δραστηριότητας ξεπερνά τις 170.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν:

το όχημα του ημεδαπού, ως μέσο διευκόλυνσης των πράξεών τους,

σουγιάς, που κατείχε ο ημεδαπός και 400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών τους και τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, συνεχίζεται.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (7-13/10/2024)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (7 έως 13 Οκτωβρίου 2024) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  07/10/2024

Βουτσαράς – Κούρεντα-Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 08/10/2024      

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα.    08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  09/10/2024

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    10/10/2024

Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά -Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/10/2024

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.        18:00 – 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ   13/10/2024         

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.      18:00 – 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  07/10/2024          Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ08/10/2024       

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  09/10/2024         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη   18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    10/10/2024         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο        08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11/10/2024

Συρράκο  – Καλαρρύτες – Ματσούκι.     18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  12/10/2024         

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι.      08:00 – 13:00

Φωτογήρανση: Γυρνά πίσω το ρολόι του χρόνου;

 


Μια μέρα στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σε κάθε εκτεθειμένο κύτταρο του δέρματος 100.000 ελαττώματα στο DNA του. Τα περισσότερα από αυτά αποκαθίστανται, μέσω μιας εξαιρετικά αποτελεσματικής διαδικασίας, της επιδιόρθωσης εκτομής νουκλεοτιδίων, αλλά κάποιες βλάβες ξεφεύγουν...

Όταν είναι πάρα πολλές αυτές που δεν διορθώνονται, εμφανίζονται συμπτώματα ηλιακού εγκαύματος και τίθεται το υπόβαθρο για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος, λόγω της κατ’ εξακολούθηση αναπαραγωγής των μόνιμων μεταλλάξεων του DNA που έχει προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία. Όταν είναι λιγότερες, το δέρμα αυξάνει την παραγωγή μελανίνης για να προστατευτεί. Δηλαδή το μαύρισμα είναι ένδειξη βλάβης, όπως ακριβώς και η φωτογήρανση.

Η έκθεση στον ήλιο οδηγεί συχνά σε  υπερμελάγχρωση, η οποία εκδηλώνεται ως μέλασμα, φακίδες, κηλίδες ήλιου/γήρανσης ή σε προβλήματα υπομελάγχρωσης. Οι ακτίνες UVA, που αποτελούν το 95% των ακτινών που φτάνουν στη Γη, καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη που βρίσκονται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα αυτό να αποκτά ρυτίδες, χαλάρωση και γενικά πρόωρα γερασμένη όψη.

Ευτυχώς, όμως, οι περισσότερες από αυτές τις βλάβες είναι αναστρέψιμες. Με τη σωστή φροντίδα και προσοχή, μπορεί το δέρμα να επανορθωθεί, να αναζωογονηθεί και να αποκτήσει ξανά  την υγεία και τη ζωντάνια του.