Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 8 Ιουλίου για τις θερινές εκπτώσεις


Πρεμιέρα τη Δευτέρα 8 Ιουλίου για τις θερινές εκπτώσεις και όπως σε κάθε άλλη περίοδο εκπτώσεων, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση ενώ επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Για την εξυπηρέτησή τους, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο 1520.
Στόχοι της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή είναι:
-Η προστασία του καταναλωτικού κοινού στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 2251/1994 και ειδικότερα η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών όσον αφορά συναλλαγές τους σε σχέση με την αγορά καταναλωτικών αγαθών, αλλά και την παροχή υπηρεσιών.
-Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η καταστολή των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων.
-H παρακολούθηση και εποπτεία εφαρμογής της νομοθεσίας για τη λειτουργία των Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών και την προστασία της προσωπικής σφαίρας και προσωπικότητας των οφειλετών από αθέμιτες πρακτικές είσπραξης των απαιτήσεων.
Η «αυλαία» των εκπτώσεων θα πέσει την Παρασκευή 31 Αυγούστου.