Οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα".
Συγκεκριμένα:
ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 20,7%
Ν.Δ.: 20,4%
Κ.Κ.Ε.: 7,9%
ΛΑ.Ο.Σ.: 5,6%
ΣΥΡΙΖΑ.: 3,2%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2,6%
Δημοκρατική Αριστερά: 2,3%
Οικολόγοι Πράσινοι: 2%
Άρμα Πολιτών: 1,1%.
Την ίδια ώρα, το 43% των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί.
Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχθεί, να πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Το 68% ζητά μάλιστα την αντικατάταση του Γιώργου Παπακωστανίνου, την ώρα που επτά στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου, ενώ το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.
Ελαφρύ προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC, που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου:
Ν.Δ.: 19,5%
ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 19%
Κ.Κ.Ε.: 9%
ΛΑ.Ο.Σ.: 5,5%
ΣΥΡΙΖΑ.: 4%
Οικολόγοι Πράσινοι: 2,5%
Δημοκρατική Αριστερά: 2%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2%
Άρμα Πολιτών: 2%.
Ένα 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% εμφανίζεται αναποφάσιστο.
Ισοπαλία υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.
Την ίδια ώρα, το 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το 52% θεωρεί σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μη συμφωνήσει με τα περισσότερα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά στις προτάσεις του προέδρου της Ν.Δ. για τη μείωση της φορολογίας. Τέλος, ένα 46% εκτιμά πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Έρχεται και φόρος για τα σκάφη.
Να νομιμοποιήσει 100.000 αδήλωτες πισίνες σε όλη την Ελλάδα σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ολοκληρώνεται η μελέτη που προβλέπει την επιβολή ετήσιας εισφοράς στους κατόχους μεγάλων σκαφών.
Την ίδια στιγμή σχεδιάζεται έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες ακριβών ακινήτων ανάλογη με αυτήν που ίσχυσε φέτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή», για κάθε τετραγωνικό μέτρο της πισίνας θα καλείται ο ιδιοκτήτης να καταβάλει 100 ευρώ εφόσον πρόκειται για εξωτερική, ενώ εάν είναι εσωτερική το ποσό θα αυξάνεται στα 150 ευρώ το τ.μ. Δεν αποκλείεται στις ακριβές περιοχές της χώρας το τετραγωνικό μέτρο να προσαυξάνεται κατά 50 ευρώ.
Όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη, η νομιμοποίησή τους θα γίνει με αυστηρούς όρους και θα αναλάβουν μηχανικοί να «μετρήσουν» τα τετραγωνικά μέτρα. Οπως προκύπτει από τα παραπάνω:
– Ιδιοκτήτης εσωτερικής πισίνας 70 τ.μ. στον Διόνυσο θα πληρώσει στην εφορία το ποσό των 10.500 ευρώ (70x150).
– Ιδιοκτήτης εξωτερικής πισίνας 80 τ.μ. στην Εκάλη, εφόσον αποφασίσει να τακτοποιήσει την πισίνα, θα καταβάλει στο Δημόσιο το ποσό των 12.000 ευρώ (80x150).
Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχε καταγράψει 16.974 φορολογούμενους κατοίκους σε Εκάλη, Δροσιά και Διόνυσο που δεν είχαν δηλώσει την πισίνα τους.
Στο μεταξύ η ηγεσία του υπουργείου Oικονομικών προσανατολίζεται στην επιβολή ετήσιου ειδικού φόρου στα σκάφη αναψυχής άνω των 25 μέτρων.
Περισσότερες αποδείξεις, λιγότερη επιστροφή.
Η γκάφα με το μέτρο των αποδείξεων, που οδήγησε σε απώλεια από το δημόσιο ταμείο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μέσω επιστροφών φόρου, αναγκάζει το υπυοργείο Οικονομικών να θέσει σε εφαρμογή σχέδια για αλλαγές στις σχετικές ρυθμίσεις.
Το οικονομικό επιτελείο θέλει να διατηρήσεις τη νοοτροπία των πολιτών να ζητούν και να συλλέγουν αποδείξεις, αλλά την ίδια στιγμή να μειωθούν από το 2012, τα επιστρεφόμενα ποσά φόρου με αλλαγές κυρίως στα όρια αξίας των αποδείξεων, πάνω από τα οποία ο φορολογούμενος θα δικαιούται επιστροφή φόρου.
Το βασικό σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας «Δημοκρατία», προβλέπει ότι από το νέο έτος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να χτίζουν το αφορολόγητό τους, καταθέτοντας αποδείξεις που θα αποτελούν το 30% του συνολικού εισοδήματός τους.
Για φέτος ισχύει το 10% ως τις 12.000 ευρώ και 30% για το υπόλοιπο εισόδημα. Από το νέο έτος εξετάζεται το ποσοστό του 10% να παραμείνει, αλλά να δίνεται επιστροφή φόρου για την αξία αποδείξεων πάνω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.
Στην διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων για την πληρωμή των πρόσθετων ενισχύσεων του άρθρου 68 (ποιοτικό παρακράτημα) στην αιγοπροβατοτροφία βρίσκεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες για να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των δικαιούχων, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και συγκεκριμένα μεταξύ 7 με 10 του μήνα.
Ωστόσο, κατά καιρούς δεν είναι λίγες οι κτηνοτροφικές Ομάδες ανά την χώρα που εκφράζουν ερωτήματα σχετικά με την πολυπλοκότητα του συστήματος.
Επίσης πολλοί είναι οι κτηνοτρόφοι που κάνουν λόγο για καθυστέρηση στην καταβολή του ποιοτικού παρακρατήματος μιας και περίμεναν την πληρωμή του πριν το Πάσχα.
Το θέμα των ενισχύσεων στην αιγοπροβατοτροφία απασχόλησε και την πρόσφατη συνάντηση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κας. Μιλένας Αποστολάκη με τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).
Από τις 15 Ιουλίου 2011 ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Νέα - Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του ΕΠΑΝ ΙΙ 2007-2013 και η προθεσμία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Ξυνίδη, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν προτάσεις για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Νέα - Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που αποσκοπεί στη δημιουργία, ενθάρρυνση και την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, ως ισχυρής και ικανής συνθήκης για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης, ποιότητα και περιβαλλοντική ευαισθησία.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 30 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη), το οποίο κατανέμεται κατά 60%, δηλαδή 18 εκατ. ευρώ, για τα επιχειρηματικά σχέδια, που υποβάλλονται από φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση επιχείρησης ή από επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει διαχειριστική χρήση και κατά 40%, δηλαδή 12 εκατ. ευρώ, για τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβάλλονται από επιχειρήσεις, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του οδηγού του προγράμματος.
Η δημόσια δαπάνη του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), και από το ελληνικό δημόσιο.
Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν από μια πρόταση:
Α) Όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου, τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της επενδυτικής πρότασης και τα οποία επιθυμούν να ιδρύσουν - συστήσουν (start -up) μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (όπως αυτές ορίζονται σύμφωνα με τη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ ως προσαρμόστηκε με το παράρτημα του κανονισμού 800/2008 της επιτροπής), οι οποίες θα δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο, στους επιλέξιμους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στον οδηγό του προγράμματος.
Β) Νεοσύστατες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ ως προσαρμόστηκε με το παράρτημα του κανονισμού 800/2008 της Επιτροπής), εταιρικού - εμπορικού χαρακτήρα, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο, οι οποίες έχουν συσταθεί και κάνει έναρξη δραστηριότητας, χωρίς να έχουν συμπληρώσει μία πλήρη διαχειριστική χρήση, αλλά δραστηριοποιούνται (ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν) στους επιλέξιμους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στον οδηγό του προγράμματος, και αποκλειστικά υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται αναλυτικά στον οδηγό του προγράμματος.
Γ) Υφιστάμενες (νέες) μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ ως προσαρμόστηκε με το παράρτημα του κανονισμού 800/2008 της Επιτροπής), εταιρικού - εμπορικού χαρακτήρα, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίες έχουν κλείσει από μία έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις, δραστηριοποιούνται (ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν) στον ελληνικό χώρο σε επιλέξιμους τομείς οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στον οδηγό του προγράμματος.
Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 18 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης, με δυνατότητα εξάμηνης παράτασης. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης των προτάσεων, η ένταξή τους για χρηματοδότηση, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης ενίσχυσης και οι λοιποί όροι του προγράμματος, περιγράφονται αναλυτικά στον οδηγό προγράμματος.
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ετήσια βάση και σε συγκεκριμένη περίοδο υποβολής. Για τον πρώτο χρόνο (κύκλο) υποβολής, οι προτάσεις υποβάλλονται από τις 15-07-2011 (έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής) μέχρι τις 30-09-2011 ώρα 14:00, μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα), www.ependyseis.gr, www.ependyseis.gr/mis στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται και μέσω συνδέσμων άλλων ιστοτόπων- ιστοσελίδων, όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος. Οι περίοδοι υποβολής και οι ειδικοί όροι και προϋποθέσεις για κάθε κύκλο παρατίθενται αναλυτικά στον οδηγό του προγράμματος.
Το έντυπο υποβολής, όπως και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους: του ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν. (www.ypoian.gr), της ΕΥΔ ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr), του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr), του ΕΣΠΑ (www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis), της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr) και της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr).
Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου 2012 προανήγγειλε η διοίκηση της επιχείρησης, χωρίς ωστόσο να δώσει στοιχεία για το ποσοστό της αύξησης.
Όπως αναφέρει η Ρroton στο πρωινό της report (27/5), κατά τη διάρκεια του conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΔΕΗ για το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, η διοίκηση της Επιχείρησης έκανε λόγο για πιθανή μείωση του αριθμού των εργαζομένων κατά 700 άτομα στη διάρκεια του 2011.
Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη της ΔΕΗ, η διοίκηση προέβλεψε πτώση στις πωλήσεις ενέργειας το 2011, που θα κυμαίνεται από 3,5% έως 4,5%, και πτώση του συνολικού κύκλου εργασιών κατά 2,5%.
Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις, θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες αποφάσεις με ένα μόνο στόχο: να σώσουμε την πατρίδα μας και να την αλλάξουμε οριστικά, είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι πρέπει να κόψουμε τα ελλείμματα και να έχουμε από του χρόνου πλεονασματικό προϋπολογισμό.
Εκτιμώντας τα συμπεράσματα από τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ήταν «επιβεβλημένη η σημερινή συνάντηση για να δοθούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα» και επανέλαβε ότι «κλήθηκα από τον ελληνικό λαό να αντιμετωπίσω την πρωτοφανή κρίση χρέους»
«Δεν είναι ώρα για εύκολα λόγια», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «θα βγούμε πιο εύκολα και γρήγορα νικητές αν είμαστε ενωμένοι.
Η Ελλάδα πρέπει να δείξει ενότητα και αποφασιστικότητα σε όλους.
Μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί, αλλά ενωμένοι.
Να δουλέψουμε μαζί για τις αλλαγές, για τις οποίες διψάει η ελληνική κοινωνία.
Να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας από κοινού».
Τόνισε την ανάγκη να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και ανέφερε ότι «και προεκλογικά είχα δηλώσει ανοιχτός σε συνεργασία, ακόμη και αν έχω αυτοδυναμία, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις αρκεί να μη μας βγάζουν εκτός στόχων για μείωση των ελλειμμάτων».
«Πρέπει να κοπούν τα σενάρια για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.
Να μειώσουμε τα ελλείμματα, καθώς και το διογκωμένο-πελατειακό κράτος.
Να πάμε σε αποκρατικοποιήσεις, να αξιοποιήσουμε την κακοποιημένη δημόσια περιουσία», είπε.
«Οι πολίτες έχουν βάλει πλάτη και ζήτησα από την πολιτική ηγεσία να κάνει το ίδιο.
Οι έως τώρα επιτυχίες είναι ένας άθλος του ελληνικού λαού.
Δεν πρέπει να ολιγωρήσουμε στη μέση ενός δύσκολου δρόμου.
Εξήγησα στους πολιτικούς αρχηγούς ότι πρέπει όλοι μαζί να στείλουμε αυτό το σαφές μήνυμα. Απαιτείται η πολιτική βούληση για να υπερβούμε τα κομματικά στεγανά.
Δήλωσα και δηλώνω ανοιχτός στις προτάσεις.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση σε συνεργασία με τον ελληνικό λαό», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Οι εκλογές θα γίνουν το 2013, ξεκαθάρισε.
«Τότε θα αξιολογηθούμε όλοι».
«Επιβεβαιώνεται ότι οι μικροκομματικές λογικές με τις οποίες γαλουχήθηκαν οι γενιές των πολιτικών της μεταπολίτευσης οδηγούν την Ελλάδα στη χρεοκοπία», είπε στις πρώτες φράσεις της μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας η κα Ντόρα Μπακογιάννη.
Ανέφερε ότι «οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας» και ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Δικαιούται να τα διαβάσει ο ελληνικός λαός, να ξέρει ποιοι είναι αυτοί που την ώρα της μεγάλης κρίσης σκέφτηκαν ιδιοτελώς και λειτούργησαν με λογικές του χθες, που έκρυψαν το κεφάλι στην κομματική άμμο», είπε.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπενθύμισε πως το κόμμα της πρώτο και σε όλους του τόνους μίλησε για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
«Δεν μιλήσαμε για συνεννόηση και συναίνεση με τον κ. Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει τελειώσει.
Ζητήσαμε συνεννόηση για την Ελλάδα. Συνεννόηση στη βάση μεγάλων τομών που είναι αναγκαίες. Συνεννόηση στη βάση αυτών που δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα από μόνα τους», διευκρίνισε και στη συνέχεια μίλησε για πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα που επενδύουν στη χρεοκοπία και στην επιστροφή στη δραχμή.
«Γεμίζουν τα blogs με αναλύσεις που παρομοιάζουν τη χρεοκοπία με σωτηρία», είπε, καταγγέλλοντας αυτή τη λογική και επισημαίνοντας ότι κανείς δεν εξηγεί στους πολίτες ποια δραχμή θα είναι αυτή. «Η δραχμή δεν θα είναι του 2000. Θα είναι η δραχμή της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου», τόνισε υπογραμμίζοντας πως η χρεοκοπία θα έχει καταστροφικές συνέπειες.
«Η Ελλάδα στην υποθετική περίπτωση της χρεοκοπίας, χάνοντας για πολλά χρόνια την πρόσβαση στις χρηματαγορές και χωρίς αυτάρκεια στα βασικά αγαθά, θα οδηγηθεί σε ένα σύστημα κλειστής οικονομίας το οποίο θα την σπρώξει στο περιθώριο εκτός ΕΕ», πρόσθεσε.
Την ανάγκη για συναίνεση επαναλαμβάνει εκ νέου με δήλωσή του ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μετά και τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε τη δύσκολη κατάσταση την οποία βρίσκεται η χώρα μας και κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να δείξουν την ανάλογη σοβαρότητα.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε: «Μερικοί επιμένουν να κοσκινίζουν γιατί δεν θέλουν να ζυμώσουν.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν χθες. Εγώ τους καλώ για άλλη μια φορά να συνειδητοποιήσουν πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουμε. Να δείξουν την ανάλογη σοβαρότητα.
Σοβαρότητα που δεν επεδείχθη στο βαθμό που έπρεπε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, αλλά δυστυχώς και μετά με τα διαγγέλματά τους».
Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα 12 χλμ βορειοανατολικά της Πάργας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 4:05 ήταν επιφανειακός.